Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 29 de març del 2011

Plugims i mar més calma

Imatge de radar de quarts de sis de la tarda on es veuen les traces de precipitació que ens afectaven.


Després d'un matí mig ennuvolat, aquesta tarda ens han arribat algunes febles precipitacions, amb un registre testimonial de tant sols 1,6mm. A la resta del Baix Empordà tampoc han estat gaire generoses, com a quantitats més destacades trobem 8,2mm a Bellcaire, 5,0mm a La Bisbal, 2,0mm a Calonge o 1,4mm a Verges.
En canvi, en punts situats més a l'interior com són la meitat nord del Gironès, la Garrotxa, el Ripollès o a prop del Montseny, hi trobem quantitats força més destacades com els 17,0mm de St. Feliu de Pallerols, 14,8mm a Osor i a Canet d'Adri, 13,8mm a Olot, 12,2mm a Llanars o 6,1mm a Celrà, tot això fins fa poca estona, tot i que encara s'escapen alguns plugims.

Un altre factor destacat, ha estat la desaparició del fort onatge que ens ha estat afectant les últimes jornades, ja que arran de costa hem tingut entre mar arrissada i marejol al llarg de la jornada, mar endins hi ha hagut entre marejol i maror (ones de 0,4/0,6m) segons la boia de Palamós.

Altres dades del dia., temperatura màxima 14,7ºc, mínima 9,5ºc. Pluja 1,4mm. Vent fluix de direcció variable, ratxa màxima 18km/h mestral. Pressió atmosfèrica màxima 1018hpa, mínima 1015hpa. Humitat relativa màxima 92%, mínima 75%. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado


Previsió per aquest dimecres

Aquest dimecres a Palamós es preveu un dia amb predomini del sol, però amb intervals nuvolosos de tipus baix i mig, més importants a l'interior al llarg de la tarda. Durant les immediates hores encara pot caure alguna roina a la meitat sud i oest de Girona. Al llarg del dia no es descarta que caigui algun ruixat en punts de muntanya de la meitat oest de la demarcació.

La temperatura pot pujar fins a 14/16ºc a la costa, fins a 16/21ºc a l'interior de l'Empordà i fins a 10/15ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 9/11ºc a la costa, fins a 4/8ºc a l'interior i fins a 0/4ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix de direcció variable o restarà en calma fins la matinada de dimecres. Al matí entrarà vent de component sud a 6/8 nusos. A la tarda tindrem vent fluix de component sud o calma. A la nit s'espera terral molt fluix o vent en calma., al nord del Cap de Begur hi pot haver tramuntana a 8/12 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada o calma arran de costa i marejol o maror mar endins, fins la matinada de dimecres. Al llarg de la jornada s'espera la mateixa situació.

Mapa d'onatge previst per dimecres a la tarda. Observeu com serà molt poc important.