Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 28 d’abril del 2018

Dimecres 25 d'abril: la mar com un mirall i el dia acaba amb núvols

Cel serè, amb absència de vent i la mar com un mirall  a la badia de Palamós, el passat dimecres 25 d'abril a les vuit del matí. Font: http://palamos.cam
L'absència de vent i la mar plana, van convertir la badia de Palamós en un autèntic mirall, on s'hi reflexaven els edificis que l'envolten. Tot i l'absència de núvols que hi va haver al matí, el pas de les restes d'un sistema frontal a darreres hores del dia, va fer que arribessin abundants núvols alts i mitgencs durant la tarda, la qual cosa deixà resol i ocultà l'ocàs.
D'altre banda, tot i trobar-nos immersos en una potent bombolla d'aire càlid, amb isos de 15 ºC a 850 hPa, la presènia d'un lleuger flux de component est i nord-est en superfície, va fer baixar una mica la temperatura respecte el dimarts. 

Més dades meteorològiques del passat dimecres 25 d'abril del 2018 a Palamós., temperatura màxima 23,4 ºC, mínima 14,5 ºC.
Estat del cel: al matí hi va haver cel ras., a partir del migdia van aparèixer alguns núvols prims, amb de 1/8 a 4/8 Ci, Cs, As i esteles dels avions., a la tarda hi va haver un progressiu augment nuvolós, amb de 4/8 a 8/8 Ci, Cs, As i Ac, sol o resol. També cal destacar que no hi havia tanta calitja com en els dies anteriors.
Vent: fins les 10:00h hi va haver vent de direcció variable, a 2-5 km/h de mitjana o vent en calma., a partir de llavors vent del E, NE i NNE, a 5-10 km/h de mitjana., a partir de les 12:30h bufà vent del NE, a 10 km/h de mitjana., a partir de les 13:00h vent del NE i E, a 10-15 km/h de mitjana., a partir de les 16:30h s'observà vent del SO, S i SSE, a 5 km/h de mitjana., a partir de les 21:00h hi va haver vent del N, NNO i NO, a 5 km/h de mitjana.
Ratxa màxima de vent 27 km/h E.
Estat de la mar amb mar plana o arrissada al matí i al vespre, i marejol a les hores centrals.
Pressió atmosfèrica màxima 1017hPa, mínima 1015hPa. Humitat relativa màxima 85%, mínima 56%. (Dades de meteoclimatic.com)

Cel tapat de núvos alts i mitgencs durant la posta de sol del passat dimecres 25 d'abril. Font: http://palamos.cam

En relació a les temperatures màximes que van tenir lloc el passat dimecres 25 d'abril al Baix Empordà, es veu com els registres van baixar amb més o menys empenta respecte el dimarts, a la major part de poblacions.
Per exemple, a Torroella de Montgrí la màxima va descendir 2,9 ºC respecte el dia anterior, a La Bisbal d'Empordà descendí 2,8 ºC i a Monells baixà 1,3 ºC. No obstant això trobem un parell d'excepcions, ja que a La Tallada d'Empordà no va canviar i a Palamós la màxima va pujar 2,3 ºC.
En aquest sentit, els 26,5 ºC de Les Olives van ser la màxima més alta del dia, per contra, els 23,1 ºC de Sant Feliu de Guíxols foren la màxima més baixa.

Per altre banda, la temperatura mínima va descendir a tots els indrets, degut al cel ras i a l'absència de vent.
Així doncs, a Torroella de Montgrí baixà 1,3 ºC respecte el dimarts, a Monells va baixar 1,1 ºC i a Castell d'Aro descendí 0,6 ºC.
A Palamós la mínima va descendir 0,3 ºC.
Els 8,5 ºC que hi van haver a Monells van ser la mínima més baixa de la jornada, per contra, els 15,7 ºC de Sant Feliu de Guíxols es quedaren com a mínima més alta. Dades de Meteoclimatic i Meteocat

Màximes registrades el passat dimecres 25 d'abril al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Tallada d'Empordà 25,5 ºC (10,4 ºC)., Monells 24,4 ºC (8,5 ºC)., Castell d'Aro 23,8 ºC (11,8 ºC).,  Torroella de Montgrí 23,5 ºC (10,9 ºC)., La Bisbal d'Empordà 23,5 ºC (10,0 ºC).