Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 2 de maig del 2023

Diumenge 30 d'abril: més sequera i dos creuers alhora

Els creuers Sea Cloud II (a l'esquerra de la foto) i Sea Cloud  Spirit (a la dreta de la foto) amarrats al port de Palamós el passat diumenge 30 d'abril.  

El passat diumenge 30 d'abril, Palamós va rebre la visita dels creuers Sea Cloud II i Sea Cloud Spirit. 
Aquests dos magnífics vaixells inspirats en els antics velers que creuaven els oceans, deixaren una bonica estampa a la badia palamosina durant la jornada dominical.
El creuer Sea Cloud II va venir des del port de Barcelona i després de Palamós es dirigí a Saint Tropez. Aquest vaixell fou construït a l'any 2001. La seva eslora arriba als 105,9 m i la mànega mesura 16 m. Pot dur 96 passatgers i una tripulació de 63 efectius.
Per la seva banda, el creuer Sea Cloud Spirit també va realitzar el mateix recorregut. La seva eslora és de 125,7 m i la mànega mesura 17,2 m. L'any de la seva construcció fou el 2021. Té 69 suites i 85 tripulants.  
Les dues embarcacions de luxen porten turistes nord-americans d'elevat poder adquisitiu. 

Pel que fa als paràmetres meteorològics, per seguir amb la tradició, aquella darrera jornada del mes d'abril només va deixar-nos quatre gotes, provinents de les escurrialles dels ruixats tempestuosos que descarregaren a l'interior de Girona. En total, a Palamós (barri Vell) i a La Fosca van caure 0,2 mm, i 0,4 mm al Passeig del Mar.
Aquesta misèria de precipitació, fou el colofó final d'un mes d'abril que ha tornat a ser molt sec, en consonància amb el mes anterior. 
En total, aquest passat abril ha sigut per oblidar. Tan sols s'han acumulat 17,4 mm a Palamós-La Fosca, 16,2 mm a Palamós-Passeig del Mar i 14,2 mm a Palamós (barri Vell), quan la mitjana climàtica de precipitació d'aquest mes és de 56,2 mm a la nostra vila.

Més dades meteorològiques del passat 30 d'abril

Temperatura màxima 23,6 ºC, mínima 16,3 ºC. Vent fluixet amb cops moderats del nord al matí, ratxa màxima 37 km/h., garbí fluixet a la tarda. Humitat del 50 al 89 %. Pressió màxima 1016 hPa, mínima 1012 hPa. Matí-migdia assolellats., tarda-vespre ennuvolats i caiguda de quatre gotes.