Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 3 de juny del 2021

La Nao Victòria visita Palamós

La Nao Victòria al port de Palamós aquest passat dimecres 2 de maig. 

La Nao Victòria és la rèplica històrica del navili que fa 500 anys, capitanejat per Magallanes i Elcano, va protagonitzar la major aventura marítima de tots els temps, la primera circumnavegació del planeta. Aquest vaixell va arribar el passat dimecres i restarà al port de Palamós fins aquest diumenge perquè el públic hi pugui pujar a bord i visitar-lo. Aquesta nau navega com a ambaixadora del V Centenari de la Primera Volta al Món (1522-2022). 

La seva visita és una bonica activitat familiar a l'aire lliure en el marc del Festival Mariner Palamós Terra de Mar que es realitza durant aquests dies a la vila palamosina. Sens dubte, el vaixell ens portarà a conèixer la història d'aquest cèlebre navili, on un grup de mariners va protagonitzar una travessia plena de perills, riscos i incerteses, fins a aconseguir envoltar el món navegant els seus grans oceans. 
En el seu celler els visitants podran experimentar les vivències de la seva jove tripulació que avui dia segueix navegant pels mars de tot el món. 
El vaixell de 26 metres d'eslora i 7 de mànega de pi i roure, és una obra mestra de la fusteria de ribera construït amb un minuciós rigor històric, que ja ha realitzat grans singladures pels mars de tot el món. Durant els anys 2004-2006 va completar la seva pròpia volta al món, solcant més de 26.000 milles nàutiques, fent escala a 17 països i, des de llavors, ha realitzat grans gires per desenes de ports dels EUA i Europa rebent milers de visites. 
Cal recordar que a l'any 2018 ja va vistar Palamós durant aquella edició del festival mariner.  

Per tal que els visitants puguin recórrer les seves cobertes amb total seguretat, s'han adoptat totes les mesures sanitàries pertinents, com la neteja i desinfecció, l'ús obligatori de màscares, tant de públic com de la tripulació, disposició de gels hidroalcohòlics, i el manteniment de l'aforament permès per guardar la distància de seguretat entre unitats familiars. Per això, es recomana treure l'entrada en línia o el pagament per targeta. 

VISITES PÚBLIC GENERAL: 

Dates: del 2 a el 6 de Juny 
Lloc: Port de Palamós 
Horari: 10:00h.- 20:30h. 
Tiquets: adults 5 € / Nens (5- 10 anys) 3 € / Famílies (2 Adults + fins a 3 nens d'entre 5- 10 anys) 12 €.