Ahir dimarts 19 d'octubre, durant tota la tarda es va poder observar un parheli o fals sol força bonic, així com algun fragment d'halo solar. Es tracta d'un fotometeor format per la refracció de la llum solar quan travessa cristalls de gel en suspensió a l'atmosfera. A les nostres latituds sol formar-se en presència de núvols alts del gènere cirroestrats . Es tracta d'una o dues taques brillants, normalment arrodonides, acolorides o no, situades a la mateixa altura que el Sol.
El fenomen apareix a 22º del Sol quan aquest es troba proper a la línia de l'horitzó, o un xic més lluny del Sol si aquest està més alt. Quan les taques apareixen acolorides, els tons vermellosos es presenten a la part més propera al Sol.
També es pot formar un fenomen similar, de menor intensitat, amb la llum reflectida per la Lluna. En aquest cas, el fotometeor s'anomena paraselene.
Aquest fenomen òptic fou apreciat des de Palamós i també des de la localitat veïna de Calonge i Sant Antoni. Sembla que els núvols alts que formaren el parheli i la garbinada que va aparèixer, amb un cop màxim de 44 km/h, ens assenyalen el canvi de temps que s'acosta, però per veure la tan necessària pluja encara haurem d'esperar.
Ara com ara, cal preveure que a partir de demà al vespre ens entri una massa d'aire més fresca i seca, amb vent del nord que a la nostra vila no es preveu pas massa intens.