Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 8 d’octubre del 2024

Les pluges de setembre són generoses a les Gavarres marítimes

Font del Molí Cremat a la vall dels Molins.

Tal com podeu observar en els vídeos que he fet recentment, les pluges esdevingudes durant el passat mes de setembre han tingut un impacte molt positiu en les reserves d'aigua de les Gavarres marítimes, al sud del Baix Empordà.
La vall dels Molins, situada a cavall dels municipis de Calonge i Sant Antoni, Santa Cristina d'Aro i Castell-Platja d'Aro i S'Agaró, ha rebut unes quantitats molt significatives de precipitació. Aquest fet ha revifat alguna font d'aquest sector i ha aportat un lleu cabal en alguns dels torrents tributaris de la riera dels Molins.

Si mirem algunes de les estacions meteorològiques properes a aquesta zona, trobem que al llarg del mes de setembre s'han acumulat 142,2mm a Calonge-Vall dels Molins, 119,7mm a Cabanyes, 97,8mm a Calonge i 92,4mm a Romanyà. Tenint en compte que la mitjana de precipitació de setembre de Calonge en els darrers 41 anys és de 66,3mm (dada de Calonge-meteoweb.com), podem afirmar que el mes de setembre ha sigut plujós en tota aquesta àrea. 

D'altra banda, si encara anem més a prop, veiem que a Palamós-barri Vell s'hi han acumulat 69,8mm i a Palamós-la Fosca 83,8mm, unes dades molt destacades, tenint en compte que la mitjana climàtica de precipitació del novè mes de l'any a Palamós és de 70,5mm.
 
Un torrent tributari de la riera dels Molins.