Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 24 de febrer del 2017

Previsió pels actes centrals del Carnaval i dades del passat 22 de febrer

Cartell del Carnaval de Palamós 2017. En el següent enllaç trobareu tota la informació dels actes que encara queden per fer.

Després d'un Dijous Gras marcat per una tranquil·litat meteorològica que va facilitar amb escreix la rua infantil, es preveu que el dia dels botiguers pugui tenir alguna variació.
Avui divendres 24 de febrer, esperem que ens passi un sistema frontal molt desgastat que pot deixar quatre gotes en forma de plugim acompanyat per una mica de fang, sobretot durant la primera meitat de la jornada.
Tot i que la temperatura màxima no experimentarà grans canvis, l'acostament de l'anticicló de les Açores i la formació d'una pertorbació al golf de Gènova, obrirà les portes a la tramuntana.
El vent del nord pot afectar Palamós al llarg d'avui divendres, amb una velocitat que pot moure's al voltant dels 15 km/h de mitjana fins a migdia. De cares a la tarda/vespre, després d'un afebliment del vent, la força de la tramuntana anirà en augment fins assolir uns 20/25 km/h de mitjana, amb alguna ratxa de 60 km/h, tot això fins dissabte a primeres hores del dia.

Mapa de superfície amb fronts previst per avui divendres a les 19.00h. Veiem la situació abans descrita.

Demà dissabte, el vent de tramuntana haurà afluixat molt quan comenci la Grandiosa rua del Carnaval. En aquelles hores es preveu que només bufi a uns 10 km/h., no obstant això, malgrat que tindrem sol, la temperatura ambient serà un parell o tres de graus més freda que el dia abans, amb una màxima que pot voltar els 12 o 14ºC.
Per l'endemà diumenge tindrem un temps assolellat i radiant, amb una temperatura màxima que anirà a l'alça respecte el dissabte.
En dies posteriors tampoc cal esperar cap complicació en el temps.

La posta de sol del passat dimecres 22 de febrer va estar acompanyada per abundants núvols alts i esteles d'avions que agafaren un to rogenc. Font: càmera web de Sant Daniel (Calonge)

Dades meteorològiques del passat dimecres 22 de febrer del 2017 a Palamós., temperatura màxima 14,8ºC, mínima 7,4ºC. Estat del cel dominat pel sol, amb algunes franges de núvols prims., al matí s'observaren entre 2/8 i 4/8 Ci, Cs i esteles d'avions., a la tarda es va produir un clar augment dels núvols alts, amb entre 5/8 i 6/8 Ci, Cs i esteles d'avions.
Vent: fins les 08:30h hi va haver vent del NO i ONO, a 2/5 km/h de mitjana., a partir de llavors vent en calma., a partir de les 10:30h vent de direcció S, SSO i SO, a 5/10 km/h de mitjana., a partir de les 17:30h vent del S, SSO i SO, a 10/15 km/h de mitjana., a partir de les 19:00h vent del S, SSO i SO, a 5/10 km/h de mitjana., a partir de les 21:00h vent del SO, OSO, O i ONO, a 2/5 km/h de mitjana o vent en calma. Ratxa màxima de vent 24 km/h SSO.
Estat de la mar amb marejol., mar endins hi havia maror o marejol (onatge sig. de 0,7 metres a les 08:00h davant del cap de Begur, de 0,47 metres a les 12:00h i de 0,47 metres a les 18:00h)., alçada màxima de l'onatge 1,72 metres a les 02:00h (davant del cap de Begur).
Pressió atmosfèrica màxima 1022hPa, mínima 1018hPa. Humitat relativa màxima 95%, mínima 79%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)

Núvols alts i esteles d'avions el passat dimecres 22 de febrer a les 13:32h. Font: càmera web de Sant Daniel (Calonge)

En un altre ordre de coses, si comparem les temperatures màximes que van donar-se el passat dimecres 22 de febrer al Baix Empordà, amb les registrades el dia abans, es veu com aquestes van baixar a tot arreu de forma poc remarcable.
Per exemple, a La Tallada d'Empordà la màxima va descendir 2,0ºC, a La Bisbal d'Empordà va baixar 1,3ºC i a Torroella de Montgrí baixà 0,9ºC.
A Palamós hi trobem l'excepció, ja que la màxima va pujar 0,7ºC respecte el dia anterior.
En aquest sentit, els 21,2ºC de La Bisbal d'Empordà van ser la màxima més alta del dia, per contra, els 14,8ºC de Palamós van ser la màxima més baixa.

Si ens fixem en les temperatures mínimes, s'observa com els valors van pujar a totes les poblacions de forma poc important, comparades amb les del dia abans.
En aquest sentit, a Castell d'Aro la mínima va pujar 1,1ºC respecte el dia anterior, a Torroella de Montgrí ascendí 0,7ºC i a La Bisbal d'Empordà pujà 0,6ºC.
A Palamós la mínima va pujar 1,2ºC respecte el dimarts.
Els 1,2ºC que hi van haver a Monells foren la mínima més baixa de la jornada, per contra, els 10,4ºC de Calonge-Mas Pallí es quedaren com a mínima més alta. Dades de Meteoclimatic i Meteocat

Màximes registrades el passat dimecres 22 de febrer al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Bisbal d'Empordà 21,2ºC (2,6ºC)., Monells 19,3ºC (1,2ºC)., Torroella de Montgrí 18,3ºC (3,9ºC)., La Tallada d'Empordà 18,2ºC (2,1ºC)., Castell d'Aro 17,2ºC (4,7ºC).