Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 9 de maig del 2019

Setzena edició del Sant Joan Florit


El passat diumenge 5 de maig, el barri vell de l'antic poble de Sant Joan de Palamós es va tornar a vestir de gala en una nova edició del Sant Joan Florit.
Tot i que la tramuntana va fer una mica la guitza, l'activitat fou tot un èxit i va sorprendre gratament les nombroses persones que s'acostaren fins aquest indret encisador del nostre municipi, tal com mostren les imatges que vaig poder captar.
Un cop més, els responsables d'aquesta bonica activitat primaveral foren els mateixos veïns, representats per l'Associació de Veïns de Sant Joan, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Palamós.
Els carrers, els patis, balcons i finestres d'aquest àmbit van lluir els colors de les plantes i les flors exposades, amb un total de vuit carrers engalanats, tretze espais decorats amb flors i prop d'una desena de patis i jardins particulars oberts, així com una cinquantena de parades d'artesania i art floral.

A banda de les activitats florals i artesanals, l'Associació de Veïns també organitzà diverses activitats paral·leles. En aquest sentit destaquen el lliurament de premis del concurs de redacció organitzat per la biblioteca El Caliu o el repic de les campanes de l'església de Santa Eugènia, la qual tenia una destacada catifa de flors a les escales que donen accés a la portalada principal. En el seu interior s'hi realitzà un concert per part de la formació coral Palamós Gospel Choir i, a l'exterior, concretament a la plaça de l'església, es va fer un concurs de dibuix infantil.

També hi van haver diverses actuacions a l'escenari de la plaça de Sant Joan, amb la participació de la formació Coro Rociero Azahares, un espectacle de dansa del ventre de l'escola Anna Dial, els ritmes de salsa a càrrec de "Christopher", de l'escola de Dance With Me, el Coro Rociero Añoranzas del Sur, la coral de l'escola Vila-romà, la coral de l'Espai de música de l'escola Vedruna i finalment la coral "Veus que bé!" formada per alumnes dels centres La Salle i Vedruna..

Cal fer esment a la tradicional arrossada popular ubicada a l'era de can Fesol.
Les activitats de la jornada festiva de Sant Joan finalitzaren a les 18:30 h a la plaça de Sant Joan, amb l'espectacle adreçat als infants "Contes molt animals", a càrrec de la companyia La Minúscula.
Informació extreta de http://www.palamos.cat/