Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 28 de desembre del 2020

Estudien la construcció d'un telefèric al Montagut


Recreació virtual on es representa el telefèric arribant al cim del Montagut (266 msnm)

L'Ajuntament de Palamós ha encarregat un avantprojecte per a la construcció d'un telefèric que unirà la vila palamosina amb el cim del Montagut (366 msnm).
L'empresa Dopelmary Garavent ha rebut l'encàrrec dels projectes d'impacte ambiental i construcció d'aquesta infraestructura que millorarà l'accés fins a aquest cim emblemàtic del municipi palamosí, situat al massís de les Gavarres.
El telefèric pot ser una realitat en dos anys i serà una altra peça del parc temàtic que preveu ocupar bona part del terme municipal d'aquest municipi baix-empordanès, tot això després que ja hagi començat la construcció del circuit de Cap Gros.

Dopelmary Garavent, empresa de referència en el sector, amb més de 15.000 telefèrics instal·lats al voltant de 90 països, ja va realitzar el 2016 un estudi de viabilitat del projecte i tot i que no hi ha terminis establerts, treballarà amb l'objectiu d'acabar les obres a finals del 2022, coincidint amb la finalització d'una part de les obres del barri de l'Eixample. Dopelmary Garavent ha triat finalment, amb el vistiplau del consistori, l'opció d'un telefèric de dues cabines, una de pujada i una altra de baixada, amb capacitat per a 15 persones cadascuna d'elles. 
L'estimació d'ús és de 80.000 persones per any i la durada del viatge està calculada en uns set minuts. La inversió rondaria els 4 milions d'euros. L'empresa assumiria la construcció i la posterior gestió de la infraestructura turística, tot i que està prevista la creació d'una societat explotadora que donaria cabuda a inversors de l'entorn. 
La línia de cable seria de 2.200 metres i només serien necessàries tres torres, una a meitat de trajecte, una a la zona del Figuerà i una altra a la part superior, a 266 metres d'altitud. L'Ajuntament de Palamós veu el telefèric com una oportunitat immensa per desenvolupar activitats de turisme esportiu i de natura.