Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 24 de desembre del 2020

La font d'en Tarrés


Una de les característiques més singulars de les cales del nostre municipi és que la majoria d'elles tenen o han tingut una font d'aigua dolça o bé un pou.
Les fotos que podeu veure ens mostren la font d'en Tarrés, una de les fonts que es conserven arran de mar i que actualment encara sol rajar. 
Aquesta font es troba situada a la platja de sa Tamardia, just al costat d'un torrent canalitzat que recull les aigües de l'àrea de Cap Gros. El fet de trobar-se en una zona urbanitzada fa desaconsellable el seu ús com a aigua de boca, tot i que anys enrera n'havia begut sense patir efectes secundaris. 
Cal dir que a la mateixa cala hi havien hagut fins a tres fonts situades a poca distància, però tan sols queda aquesta.
Altres exemples de fonts situades arran de mar són la desapareguda font de les Cuetes (soterrada per la construcció del Port Marina) o la font de cala Canyers (aquesta encara existeix). També trobem pous a cala s'Alguer, a la platja de Sant Esteve de la Fosca, a cala Margarida o a la mateixa platja de Castell, sense oblidar-nos de l'històric pou que hi havia situat a la Fontanella (actual plaça de la Catifa).