Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 15 d’abril del 2021

El surf d'estel regna a la badia de Palamós entre el 9 i l'11 d'abril

Un grup de practicants de surf d'estel disputant una de les mànegues el passat diumenge 11 d'abril.

La badia de Palamós va ser escollida per a disputar la segona prova de la Cutty Sark FKSS, durant el cap de setmana que hi va haver entre el 9 i l'11 d'abril. Cal destacar que la Cutty Sark FKSS és el circuit de referència a Europa de Fórmula Kite i aquest cop no s'ha volgut perdre el magnífic camp de regates que representa la nostra badia.
La primera jornada va estar dedicada als entrenaments. Aquell dia es va poder entrenar força bé, gràcies a la presència d'un vent de component sud i sud-est que enregistrà una velocitat mitjana de 10-15 km/h, ratxa màxima 34 km/h, però amb una marcada mar de fons de xaloc.
Malauradament, la primera jornada de competició (dissabte 10 d'abril), el vent va brillar per la seva absència i, fins i tot, també va aparèixer la pluja, amb la qual cosa va ser impossible realitzar les proves del dia.
Després del desencís que hi havia hagut el dia anterior, el diumenge 11 d'abril ens va portar unes condicions de vent molt favorables. La jornada dominical va ser tot un espectacle, gràcies al garbí. El vent de component sud va assolir una velocitat mitjana de 15-20 km/h a partir de les 10:00h, ratxa màxima 50 km/h.

Segons Ràdio Palamós, el número tres del món de l'especialitat, Theo de Ramecourt, va guanyar en categoria masculina. El francès va dominar set de les nou mànigues disputades.
Darrere de Theo de Ramecourt van completar el podi el rus Denis Taradin, que lidera aquest circuit, i el polonès Maks Zakowski. El millor espanyol classificat va ser el valencià Alejandro Climent, setè.

En categoria femenina, el triomf també se'l va endur una francesa, Poema Newland, amb un meritori segon lloc de la catalana Gisela Pulido, onze vegades campiona del món de surf d'estel i que ara debutava en la Fórmula Kite.
Finalment, en la categoria amateur F-One victòria de Paco Peiró, seguit d'Isidro i Mateo Codoñer. Palamós ha acollit per primera vegada una prova del circuit Cutty Sark de kitesurf, en una iniciativa en què han col·laborat l'Ajuntament i el Club Nàutic Costa Brava-Vela Palamós.