Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 16 de juliol del 2023

Divendres 16 de juny: petit pic de calor a l'inici de la Festa Major

Les atraccions de la Festa Major il·luminant la nit palamosina el passat divendres 16 de juny. Font: càmera web de Palamós

El primer cap de setmana de Festa Major es va iniciar amb un petit repunt de la temperatura.
Malgrat la presència d'abundants núvols alts i mitgencs que enterboliren un xic els rajos solars, el passat divendres 16 de juny ens portà un pic de calor.
L'entrada en acció de vent fluixet de garbí terrer i ponent poc abans del migdia, va fer enfilar el mercuri fins a deixar-nos una màxima de 31,2 ºC al Passeig del Mar, 30,7 ºC a La Fosca i 29,7 ºC al barri Vell de Palamós, uns valors notablement elevats, tractant-se de la vila palamosina.
Cal destacar que el dia anterior (dijous) ja s'havien enregistrat 28,8 ºC (barri Vell) i després del pic de calor del divendres, al dia següent (dissabte) es va anotar un descens del mercuri, amb 24,4 ºC de màxima.
  
Més dades meteorològiques del passat divendres 16 de juny a Palamós: Temperatura mínima 18,7 ºC. Humitat del 32 al 92 %. Pressió màxima 1016 hPa, mínima 1014 hPa. Vent en calma al matí i a la tarda o vent fluixet del NO, O i OSO., vent fluixet del SSO, amb cops moderats, a partir del migdia, ratxa màxima 34 km/h SSO.
Cel enterenyinat per núvols alts i mitgencs, amb de 5/8 a 7/8 Ci, As i Ac. Calitja difuminant una mica el paisatge. 

Cel enterenyinat per núvols prims el passat divendres 16 de juny al vespre. Font: càmera web de Palamós

El creuer Marella Voyager fent escala al port de Palamós el passat divendres 16 de juny al matí. Font: càmera web de Palamós

Cel enterenyinat per núvols prims i calitja el passat divendres 16 de juny al matí-migdia. Font: càmera web de Palamós