Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 17 de setembre del 2023

Festival Art & Gavarres: Obra dels alumnes del Màster en Disseny Paramètric en Arquitectura de la Universitat Politècnica de Catalunya

Obra anomenada "Teules" feta pels alumnes del Màster en Disseny Paramètric en Arquitectura de la Universitat Politècnica de Catalunya. Està situada a la pineda de Can Pere Tià. 

Aquest any, Palamós és un dels 5 municipis on podem veure diverses obres artístiques de la sisena edició del Festival Art & Gavarres, organitzada pel Consorci de les Gavarres. Es tracta d'una activitat cultural que uneix la natura amb l'expressió artística, la qual esdevé una eina amb capacitat de canviar la nostra mirada sobre el paisatge del massís de les Gavarres. 

Les diferents obres estan ubicades a la vall de Bell-lloc, dins de l'antic terme municipal de Sant Joan de Palamós. Aquesta zona es considera que és una de les entrades a les Gavarres, les quals formen part de l'extrem nord de la serralada litoral catalana.

La primera de les obres s'anomena "Teules" i és una creació dels alumnes del Màster en Disseny Paramètric en Arquitectura de la Universitat Politècnica de Catalunya. Està situada a la pineda de Can Pere Tià, i es presenta com a una instal·lació visionària i sostenible en harmonia amb el medi natural. 
La segona composició artística es troba al molí del Mas Xifra de Vall, declarat BCIN, i està realitzada per la parella d’artistes formada per Pilar Ors i Julio Borg.
La tercera obra pertany a l’artista local Tània Font. Aquesta espectacular instal·lació s'ha ubicat a la resclosa del Mas Xifra de Vall. L’artista palamosina, a través de l’escultura de la figura humana, fa reflexionar sobre la sequera amb una proposta anomenada ‘On és l’aigua?’.
Finalment, a l'interior de l'antic forn de rajols del Mas Antoniet hi veiem una creació de l’artista Mia Llauder. Malauradament, aquesta obra es veia malmesa per alguna bretolada aquest passat cap de setmana.
 
Les persones interessades a visitar les quatre exposicions del Festival Art & Gavarres amb seu a Palamós, poden fer-ho fins el 9 de novembre de manera totalment lliure i gratuïta, o fins que la mateixa natura les esborri amb el pas del temps. Cal tenir en compte que tots els muntatges s'han fet amb materials naturals. 
La sisena edició d'aquest festival d'art i natura es fa també a Girona, Celrà, Cassà de la Selva i Llagostera. Utilitza aquests dos conceptes per donar a conèixer l'espai natural massís de les Gavarres, i reivindicar-lo. Aquest any, posant un èmfasi molt especial en el problema de la sequera.