Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 22 de gener del 2009

La força de les onades


Mur de pedra destrossat per les ones que sobrepassaven les roques al costat del Vial del Port, també s'observen els grans blocs d'escullera desplaçats pel temporal.


La gent del mar sap que que mai s'ha de menysprear la força de les onades. En cas de temporal, el més segur es observar-les des d'una distància prudencial, ja que la seva força és insospitada. Com exemple del seu extraordinari poder, he fet unes fotografies dels efectes del temporal de Sant Esteve, per mostrar-vos de què són capaces.



Blocs d'escullera, formats per fragments de roques units amb formigó, cadascuna de les quals pesa vàries tones., la seva funció era la de contenció dels temporals, en un esvoranc fet als penyassegats, que voregen el Vial del Port. Aquests blocs es trobaven posats uns sobre els altres, les grans onades els desplaçaren fins fer-los caure, com si fóssin peces de joguina.



Fofografia curiosa d'una barana d'acer corten, de 2 cm de gruix que protegia els vianants, al camí de ronda que passa a més de 10 m d'alçada del mar, al costat del Vial del Port.
Podem observar com ha quedat completament deformada, ja que ha passat de ser completament recte a adoptar formes curvades.
Si les ones són capaces de doblegar una barana d'aquesta forma, imagineu-vos què podrien fer a algú que passés per allí.




Un altre detall de la barana completament blincada.


Dades actuals:

3,5ºC
84 % hr
1013 hPa
màxima de 12,3ºC
mínima de 3,2ºC
cel estrellat i vent en calma