Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 7 de febrer del 2009

Ametllers florits


La blancor dels ametllers florits en contrast amb les fosques nuvolades.
Aquest dissabte amb un matí assolellat i una tarda plujosa, semblava talment un temps de primavera. Enmig d'aquest temps insegur, he fotografiat els ametllers en floració, des del Puig del Molí de Vent, a Sant Joan. Els ametllers comencen a florir a mitjans del mes de gener, fins a primers de febrer, la qual cosa ens pot fer pensar en una primavera avançada, però no caiguem en l'engany, l'hivern encara ens pot deparar moltes fredorades.






Tal com preveien els models, s'han produït ruixats en forma de tempesta en punts del nord-est, com ha sigut el cas del Pla de l'Estany, Gironès, Baix Empordà i Selva.
A Corts, al Pla de l'Estany, on la tempesta ha estat intensa, un llamp a malmès el campanar del poble.
Aquestes tempestes han anat baixant des de l'interior de Girona, fins arribar a Palamós on, en forma de pluja, hem recolit 3,5 mm, tot i que a Calonge ha plogut 6,3 mm. Aquests 3,5 mm d'avui, els haurem de sumar als 8 mm caiguts aquest dijous, i és que aquest any la inestabilitat no ens vol abandonar i costa trobar dos dies seguits sense moviment meteorològic. A partir de demà però, sembla que la tramuntana començarà a netejar la nuvolusitat i caldrà estar atents a una devadallada important de les temperatures, a mitjans de la setmana que vé.


Imatge del radar a les 18:06 (hora oficial).


Imatge del satèl.lit on es veuen els nuclis convectius (tempestes/ruixats) que han afectat les comarques gironines.

Mapa de llamps, on es veu l'abundant activitat elèctrica de les tempestes d'aquesta tarda.

Dades actuals :

7ºC
73 % hr
995 hPa
màxima 14.6ºC
mínima 6.9ºC
pluja 3,5 mm
cel amb núvols i clarianes cap al nord
vent en calma