Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 19 de febrer del 2009

Carnaval amb temps anticiclònic


Cartell del carnaval de Palamós. Font : http://www.palamos.cat/. Podeu trobar més informació sobre els actes de carnaval a la següent web : http://www.palamos.cat/pdfs/carnaval09/Programacio.pdf


Aquest any, sembla que no haurem de patir pel temps durant els actes centrals del carnaval i és que l'anticicló que no ha aparegut durant tot l'hivern, ens voldrà acompanyar durant aquests dies.
El carnaval és considerat per molts palamosins com la segona Festa Major de la població.

I és que un anticicló molt extens afectarà tota l'Europa Occidental, amb pressions en el seu centre de 1030 hPa., tot i que moltes vegades, la paraula anticicló no vol dir temps assolellat, ja que segons la posició que vagi adoptant, ens podrà enviar un lleuger flux de vents de llevant que poden portar alguns núvols baixos a la costa.
Així doncs, els aires primaverals ens acompanyaran durant els pròxims 5 o 6 dies ben bé., sense anar més lluny, durant la jornada d'ahir dimecres, una tramuntana reescalfada ens va fer pujar la temperatura fins a 20,5ºC a Palamós o 19ºC a Calonge. La qual cosa ens indica, que tot i que l'hivern encara ens pot donar alguna fuetada, no és menys cert que la primavera es comença a obrir pas.



Mapa sinòptic, on s'observa l'anticicló que no s'havia vist en tot l'hivern.
Que tingueu un bon carnaval i compte amb els excessos !!!