Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 20 de març del 2009

La primavera ja és aquí


Ametller florit


Avui a les 12:44, arriba oficialment la primavera astronòmica, estació caracteritzada per ser la segona més plujosa, després de la tardor, on els fruits que ens brinda la terra van fent acte de presència.

Pel que fa al temps, sembla que la variabilitat marcarà la jornada d'aquest divendres i del dissabte, degut a l'entrada de vents de tramuntana, que seran forts al nord del Cap de Begur, durant la primera meitat de la jornada d'avui., ràpidament el moviment de l'anticicló allargassant-se momentàniament cap a l'est, ens provocarà un gir dels vents cap a llevant, amb el conseqüent augment de la nuvolusitat de cares a la nit/matinada de divendres a dissabte, amb la possibilitat d'algun plugim a la costa. Atenció amb l'estat de la mar, ja que l'onatge pot patir un augment sobtat i fer perillosa la navegació.



Model WW3 d'onatge , on s'observa el sobtat canvi de temps a la mar, amb ones de 2.5 m d'alçada.


Les temperatures patiran un lleuger descens durant aquest dissabte.
De cares a diumenge, torna un nou canvi en la situació, ja que els vents de tramuntana tornaran a fer acte de presència, sense gaire intensitat., les temperatures recuperaran el que hagin pogut perdre el dissabte. A hores d'ara sembla que l'anticicló ens continuarà afectant tota la setmana que ve, mantenint-se majoritàriament els vents d'origen terrer.