Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 20 de febrer del 2016

18 de febrer: ambient fred, cel gris i poc vent

Optimist remolcats a causa de la manca de vent del passat dijous 18 de febrer al matí.


El passat dijous 18 de febrer, a Palamós vàrem tenir un dia fred i ennuvolat. Degut al pas d'un front molt desgastat, el cel es va mantenir cobert amb una capa grisa i uniforme de núvols baixos i mitjans, a més, la visibilitat no fou gaire bona sota la presència de boirines.
Entrant en detalls, a primera hora del dia es van observar 7/8 As i St, però amb el pas de les hores la situació no va millorar i el sol fou absent al llarg de tot el matí, amb 8/8 As i St. No obstant, a primeres hores de la tarda els núvols van obrir-se un xic i encara es va veure una mica de resol, amb 6/8 As, Sc i St.
Aquestes petites obertures entre núvols van durar poc, i a la tarda el cel es va tapar de nou, amb 8/8 As, Sc i St, fins i tot, també va arribar a caure alguna roina molt fina.
Així mateix, per culpa de la manca d'insolació i el romanent d'aire fred, la temperatura màxima tan sols va pujar fins als 11ºC.
Un altre dels efectes provocats per la capa de núvols baixos va ser l'inexistència de vent tèrmic, amb una ratxa de vent de només 19 km/h.
Aquesta falta de vent va fer que la jornada d'entrenaments de la 27ª edició de la International Vila de Palamós Optimist Trophy no fos gaire fructífera pels joves navegants que es troben entre nosaltres.


Optimist remolcalts degut a la falta de vent del passat dijous al matí. Al fons veiem la Torre Valentina.


En un altre ordre de coses, si ens fixem en les temperatures màximes que tingueren lloc el passat dijous al Baix Empordà, es veu com aquestes van ser molt similars a les del dia anterior., per exemple, a Monells la màxima va descendir 0,5ºC i a Castell d'Aro va baixar 0,1ºC, en canvi, a Torroella de Montgrí la màxima va ser 0,3ºC més alta que la del dimecres. A Palamós la màxima va pujar 0,2ºC respecte el dia abans.
Els 12,5ºC de La Bisbal d'Empordà van ser la màxima més alta del dia, en canvi, els 10,8ºC de Sant Feliu de Guíxols i de Calonge-Mas Pallí van ser les màximes més baixes.
Per la banda de les mínimes, aquestes van tenir lloc al principi de la matinada, perqué en aquells moments hi havien pocs núvols, i els valors van experimentar una baixada d'entre 1 i 2ºC respecte el dia anterior.
Els -2,3ºC de Monells i de La Tallada d'Empordà van ser les mínimes més fredes, per contra, els 4,9ºC de Calonge-Mas Pallí foren la mínima més alta. Dades de Meteoclimatic i Meteocat

Màximes registrades el passat dijous 18 de febrer al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Bisbal d'Empordà 12,5ºC (-1,9ºC)., La Tallada d'Empordà 12,4ºC (-2,3ºC)., Monells 11,8ºC (-2,3ºC)., Torroella de Montgrí 11,6ºC (-1,0ºC)., Castell d'Aro 11,3ºC (0,1ºC).

Altres dades meteorològiques del passat dijous 18 de febrer del 2016 a Palamós., temperatura màxima 10,9ºC, mínima 3,7ºC. Vent: fins les 11:00h va bufar vent de direcció NO i ONO, a 2/5 km/h de mitjana o calma., a partir de llavors vent del E i SE, a 2/5 km/h de mitjana o calma., a partir de les 15:30h vent del S, SSO i SO, a 5/10 km/h de mitjana., a partir de les 19:00h vent del SO i OSO, a 2 km/h de mitjana o calma. Ratxa màxima de vent 19 km/h S. Estat de la mar amb mar de fons del SSO, marejol., mar endins hi havia de maror a forta maror (onatge sig. de 0,7 metres a les 08:00h davant del cap de Begur, de 1,05 metres a les 12:00h i de 1,41 metres a les 18:00h., alçada màxima de l'onatge 2,58 metres a les 19:00h. Pressió atmosfèrica màxima 1021hPa, mínima 1014hPa. Humitat relativa màxima 76%, mínima 41%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


2 fotos més del passat dijous al matí, amb Optimist, vent en calma, cel tapat i boirines a l'horitzó