Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 25 de febrer del 2016

24 de febrer: capvespre amb vent de garbí i surf d'estel

El capvespre d'ahir dimecres amb vent de garbí i nombrosos practicants de kitesurf.


L'arribada d'un sistema frontal, com és habitual, sempre sol anar precedit per l'entrada d'un flux del sud o sud-oest (garbí o llebeig) i per l'aparició d'abundants núvols alts i mitjans. Ahir dimecres 24 de febrer, no va ser l'excepció d'aquest fet.
Com podeu veure en el recull d'imatges captades coincidint amb la posta de sol, una vegada més la badia de Palamós fou un pol d'atracció per a nombrosos practicants de surf d'estel que gaudien d'unes condicions de vent òptimes, deixant una idíl·lica estampa.
Acompanyant el vent de garbí i el kitesurf, també van aparèixer abundants altocúmuls per l'horitzó oest, com a preludi del raquític sistema frontal que ens creua avui dijous.

En relació al temps futur, es preveu que l'atmosfera es mostri una mica inestable a partir de demà divendres, amb possibilitats que puguin caure quatre gotes i que les temperatures màximes siguin més fredes que dies enrera. De cares al cap de setmana tindrem un ambient bastant fred, amb màximes situades al voltant dels 12ºC a la nostre zona, a més, al llarg del dissabte tindrem el pas d'una pertorbació per sobre nostre. Aquest fet augmentarà de forma molt clara la inestabilitat atmosfèrica i, segons els mapes actuals, podrien caure entre 20 i 25 mm a la nostre zona, els quals espatllaran el cap de setmana, però poden anar molt bé per regar els camps ressecs i encara es podria salvar alguna collita.


Posta de sol d'ahir dimecres amb vent de garbí a 20 km/h de mitjana i surf d'estel.


En relació a les temperatures màximes que tingueren lloc ahir dimecres al Baix Empordà, aquestes van baixar entre 0,2ºC i 0,6ºC, comparades amb les del dia precedent, però a Palamós la màxima va devallar 1ºC.
La màxima més alta va registrar 17,5ºC a Les Olives, en canvi, la màxima més curta foren els 13,7ºC de Calonge-Mas Pallí.
Si ens fixem en les mínimes, s'aprecià com aquestes van baixar a tot arreu amb major o menor mesura., per exemple, a Torroella de Montgrí la mínima va baixar 1,9ºC respecte el dia anterior, a La Bisbal d'Empordà la mínima va descendir 1,1ºC i a Castell d'Aro va baixar 0,5ºC. A Palamós la mínima va devallar 0,7ºC respecte la mínima assolida el dimarts.
Les mínimes van oscil·lar entre els 1,8ºC de Monells, com a mínima més freda, i els 9,6ºC de Calonge-Mas Pallí, com a mínima més alta. Dades de Meteoclimatic i Meteocat

Màximes registrades ahir dimecres 24 de febrer al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Bisbal d'Empordà 17,2ºC (2,1ºC)., Monells 17,2ºC (1,8ºC)., La Tallada d'Empordà 16,7ºC (2,5ºC)., Torroella de Montgrí 16,4ºC (3,2ºC)., Castell d'Aro 16,0ºC (4,5ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dimecres 24 de febrer del 2016 a Palamós., temperatura màxima 14,1ºC, mínima 7,1ºC. Estat del cel enterenyinat per núvols alts al matí i pols en suspensió, amb entre 5/8 i 6/8 Ci i Cs, aparició d'un halo solar molt difuminat i de poca durada., al migdia aparició de 5/8 Ci i Cs, i 4/8 St., a la tarda 4/8 Ci, 2/8 o 3/8 Ac i 2/8 St fugissers. Vent: fins les 09:30h va bufar vent del NO i ONO, a 2/5 km/h de mitjana o calma., a partir de llavors vent del SSO, S i SSE, a 5 km/h de mitjana., a partir de les 15:00h vent del SSO, a 10/15 km/h de mitjana., a partir de les 17:30h vent del SSO, a 20 km/h de mitjana., a partir de les 22:30h vent del SO a 5 km/h de mitjana o calma. Ratxa màxima de vent 35 km/h SSO. Estat de la mar amb mar plana o arrissada al matí i marejol o un xic de maror a la tarda (ones d'entre 0,2/0,5 metres)., mar endins hi havia maror (onatge significant de 0,94 metres a les 07:00h davant del cap de Begur, de 0,59 metres a les 12:00h i de 0,7 metres a les 19:00h). Pressió atmosfèrica màxima 1020hPa, mínima 1010hPa. Humitat relativa màxima 88%, mínima 74%. (Dades de marinapalamos.com i Puertos del Estado)


3 instantànies més de la posta de sol d'ahir dimecres