Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 19 de desembre del 2016

La Christmas Race comença amb bon vent i recull fotogràfic del primer dia de competició


A diferència de l'edició anterior, aquest any 2016 la famosa regata internacional Christmas Race ha començat amb unes excel·lents condicions de vent que han fet gaudir els 636 tripulants de les 371embarcions participants, pertanyents a 23 països diferents.
El passat diumenge 18 de desembre, primer dia de competició, el vent de tramuntana o provences va bufar de forma persistent a uns 12 nusos en els camps de regates, amb la qual cosa totes les proves del dia es van poder realitzar amb èxit, a més, la presència de ressaca, amb onatge que superava el metre d'alçada, donava un toc una mica més espectacular a la regata, tot això acompanyat d'un ambient majoritàriament assolellat.

Avui dilluns 19 de desembre, segona jornada de competició, com que es preveia un reforç del temporal de mar i de vent per aquesta tarda/vespre, els organitzadors es curaren en salut i avançaren l'inici de les proves a les 10:00h, per tal d'aprofitar al màxim el matí.
La decisió ha estat un encert, ja que els esportistes participants han pogut navegar amb un vent de component nord i nord-nord-oest, el qual a primera hora del matí bufava a uns 15/20 nusos de mitjana i amb el pas de les hores ha arribat fins als 25 nusos en els camps de regates, amb ratxes de 30 nusos.

Amb aquestes condicions de vent, s'han pogut fer entre dos i tres proves segons la classe. A partir del migdia l'organització de la regata ha decidit enviar la flota a port.
També cal remarcar l'increment de l'alçada de l'onatge que hem tingut en aquest inici de setmana, amb mar de fons que assolia els 1,5 metres avui al matí i els 2 o 2,5 metres a la tarda.

De cares a demà dimarts 20 de desembre, caldrà veure com evoluciona el temporal previst i, segons la situació meteorològica, es farà una cosa o altre. Les embarcions estan convocades a les 11:00h, recuperant-se l'horari habitual.

D'altre banda, també podeu veure un recull fotogràfic de 16 imatges del primer dia de competició. Les fotos van ser captades per en David Gràcia el diumenge al matí.
Aprofito per agrair-li de nou que hagi volgut compartir aquestes boniques fotos amb la resta de seguidors d'aquest blog.
Si teniu fotografies relacionades amb la meteorologia o la natura en general, podeu enviar-les a l'adreça de correu electrònic que apareix a la banda dreta del blog.