Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 8 de novembre del 2018

Boira de tardor al parc Uzvaras (Riga)


El parc Uzvaras, en català parc de la Victòria, és una zona verda de 36,7 hectàrees situat a la riba dreta del riu Daugava (Riga).
Quan la boira visita aquest parc i es combina amb els arbres vestits de tardor, el paisatge es transforma en un indret que sembla irreal, ple d'imatges fantasmagòriques i oníriques.

A l'interior d'aquest extens parc també hi trobem el Monument a la Victòria (en letó: Uzvaras piemineklis, anomenat també "Monument a la Victòria de l'exèrcit soviètic" i oficialment "Monument als Alliberadors de la Letònia i Riga Soviètica i dels invasors feixistes alemanys".
Va ser erigit el 1985 per commemorar la victòria de l'Exèrcit Roig sobre l'Alemanya nazi a la Segona Guerra Mundial. Es tracta d'un obelisc de 79 metres d'alçada i dos grups d'escultures, situat a la vora d'un estanyol artificial.

El 6 de juny de 1997, el monument va patir un intent de sabotatge mitjançant la col·locació d'explosius, per part de membres de la "Pērkonkrusts", un grup ultra-nacionalista letó. Dos dels autors de l'atemptat van morir durant l'intent de sabotatge.

Avui dia el monument continua sent un tema controvertit, ja que molts letons ètnics ho consideren no solament com un símbol de la victòria soviètica sobre l'Alemanya nazi, sinó també com un símbol de la reocupació soviètica de Letònia.