Avui us poso un petit recull fotogràfic de la magnífica estampa de colors que provoca la tardor al parc Bastejkalns (Riga, Letònia), una combinació perfecte entre natura i cultura.
La tardor magestuosa és un tret característic de la ciutat de Riga, tal com heu pogut observar en els articles anteriors.
En aquesta ciutat, com en la majoria de ciutats del nord i del centre d'Europa, podem quedar bocabadats amb l'espectacle de colors que ens ofereixen els arbres de fulla caduca.
Aquests arbres es poden sentir afortunats, ja que a diferència dels maltractats arbres que podem veure a les ciutats del nostre país, podeu comprobar que els arbres de Riga no són sotmesos ni a podes dràstiques, ni tampoc els poden abans que caiguin les fulles. D'aquesta manera tothom pot gaudir de la seva bellesa esplèndida, observar els colors de la tardor i trepitjar les boniques catifes de fulles que poblen els parcs i els carrers, tot evocant el canvi d'estació.
Sens dubte, els infants són els que més gaudeixen d'aquesta situació que converteix els parcs de la ciutat letona en una autèntica escola de la natura.
Al voltant el centre històric de Riga, per la seva banda nord-est, trobem el parc Bastejkalns, un espai verd que ocupa el lloc on antigament hi havien els baluards defensius de la ciutat.
En aquest emplaçament podem gaudir d'un agradable parc amb un canal navegable, a la vora del qual es situen monuments tan emblemàtics com el Monument a la Llibertat o la catedral ortodoxa.
A mitjan segle XIX, concretament a partir de l'any 1855, va començar la transformació d'aquesta part de la ciutat de Riga mitjançant la demolició de diversos dics defensius i l'eliminació de l'antic baluard defensiu de sorra.
L'antic fossat es va convertir en un canal navegable conegut com Pilsētas kanāls, reformant les seves ribes i plantant una gran varietat d'arbres i arbustos que van permetre canviar d'una manera radical tota aquesta zona de la ciutat.
En total, aquest canal de 2 metres de profunditat té una longitud de 3 quilòmetres i va vorejant el casc històric de Riga des del riu Daugava, a l'altura del Mercat Central de Riga, fins al port esportiu situat al final de l'important carrer Elizabetes iela.
El Monument a la Llibertat (Brivibas Piemineklis) fou inaugurat el 1935., aquest monument va ser erigit en commemoració dels soldats caiguts durant la Guerra de la Independència Letona, convertint-se des d'aquest moment en un símbol de la llibertat, la independència i la sobirania de Letònia.
Custodiant el monument podem veure sempre a dos Guàrdies d'Honor que realitzen un canvi de guàrdia cada hora entre les 9 del matí i les 6 de la tarda.
Té 42 metres d'altura i està fet de granit, coure i travertí. A la seva base podem veure diversos baix relleus en els quals hi ha diferents episodis de la història d'aquesta capital bàltica i de la seva cultura. En una de les seves cares apareix la inscripció "Tevzemei 1 brivibai", que significa "Per la pàtria i la llibertat".
Coronant la columna de travertí de 19 metres podem veure una estàtua de coure que simbolitza la llibertat i que té a les mans 3 estrelles daurades que representen a les tres regions culturals de Letònia: Kurzeme, Vidzeme i Latgale.
És un dels llocs més utilitzats per celebrar tot tipus d'esdeveniments públics, manifestacions o cerimònies oficials.
Així mateix, la Catedral de la Nativitat va ser construïda segons els plànols de Nikolai Chagin en l'estil neobizantí entre 1876 i 1883, quan Letònia era part de l'Imperi Rus. És la segona catedral ortodoxa més gran als països bàltics (la més gran es troba a Karosta, Liepaja), va ser construïda amb la benedicció del tsar Alexandre II de Rússia per iniciativa del governador general local de Peter Bagrationi i el bisbe Benjamín Karelin.