Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 24 d’octubre del 2019

Resum meteorològic del 17 al 21 d'octubre

Imatge del radar meteorològic del passat dilluns 21 d'octubre a les 13:40h. Veiem precipitacions al damunt de Palamós.

El període comprès entre el dijous 17 d'octubre i el dilluns 21 d'octubre va començar amb molt poques novetats meteorològiques. No obstant això, l'entrada de vent de garbí o llebeig moderat, sobretot durant  la jornada dominical, ens indicava l'acostament d'una activa pertorbació que acabaria derivant en una situació típica de tardor, amb pluges intenses.
De fet, el dilluns 21 d'octubre ja van començar a caure alguns petits ruixats o plugims que s'anaren desplaçant de sud a nord al llarg de la jornada, tot això abans de la tempesta que ens afectà l'endemà a la tarda.

Entrant en detalls, segons les dades de l'estació meteorològica ubicada al nucli antic de Palamós, la temperatura màxima més elevada d'aquest període van ser els 22,5 ºC del dissabte 19 d'octubre, per contra, la màxima menys càlida foren els 20,1 ºC del dilluns 21 d'octubre.
Pel que fa a la temperatura mínima, el valor més baix va esdevenir el dijous 17 d'octubre, amb 13,5 ºC, en canvi, la mínima més alta van ser els 19,9 ºC del diumenge 20 d'octubre.

Si mirem el nivell d'humitat relativa, veiem que la humitat relativa màxima més alta va tenir lloc el dissabte 19, el diumenge 20 i el dilluns 21 d'octubre, amb un 94 %, per contra, el nivell d'humitat relativa màxima més baix va ser del 92 % el dijous 17 d'octubre.
Pel que fa al nivell d'humitat relativa mínima més baixa, trobem un 66 % el diumenge 20 d'octubre, per contra, el nivell d'humitat relativa mínima més alta fou el 74 % del dilluns 21 d'octubre.

En relació a la pressió en superfície, la pressió màxima més alta van ser els 1019 hPa del dilluns 21 d'octubre, en canvi, la pressió màxima més baixa foren els 1011 hPa del dissabte 19 d'octubre.
Pel que fa a la pressió mínima més baixa trobem els 1005 hPa del diumenge 20 d'octubre, per contra, la pressió mínima més alta van ser els 1013 hPa del dijous 17 d'octubre i del dilluns 21 d'octubre.

D'altra banda, la ratxa màxima de vent més elevada va assolir 45 km/h SSO el diumenge 20 d'octubre, en canvi, la ratxa màxima de vent més discreta van ser els 26 km/h ENE el dilluns 21 d'octubre.

Finalment, cal destacar que el dilluns 21 d'octubre van caure 6,0 mm i, a més, el diumenge també s'escapà alguna roina inapreciable.
També s'ha d'esmentar que l'onatge va anar de menys a més, coincidint amb el reforç del vent de garbí, unit a l'aparició de mar de fons.

Imatge del radar meteorològic del passat dilluns 21 d'octubre a les 14:20h. Veiem precipitacions al damunt de Palamós.

Imatge del radar meteorològic del passat dilluns 21 d'octubre a les 15:20h. Veiem precipitacions al damunt de Palamós.