Posta de sol del passat dimarts 10 d'agost amb una gran quantitat de polsim del Sàhara en suspensió. A part de deixar el cel de color marronós, la intrusió de pols del Sàhara va actuar com a filtre solar.
La segona setmana del mes d'agost va estar marcada per una molt destacada intrusió de polsim del Sàhara a l'atmosfera. Aquesta circumstància va estar promoguda pels vents de component sud i sud-oest que bufaven en altura des del nord d'Àfrica, una situació que es va donar en nombroses ocasions al llarg de la primavera i l'estiu. Aquesta major presència d'intrusions de pols del Sàhara, estaria relacionada amb el canvi climàtic, segons els experts.
La gran quantitat de pols present a l'atmosfera va deixar-nos unes postes de sols marronoses i empitjorà força la qualitat de l'aire que respirem.
D'altra banda, malgrat el domini anticiclònic, s'aprecià una lleugera inestabilitat que portà algunes bandes nuvoloses que viatjaren de sud-oest a nord-oest. Els núvols alts i mitgencs arribaren a deixar escapar algunes roines o algun plugim inapreciable amb fang els dies, 9, 10 i 12 d'agost.
Per culpa de la nuvolositat i l'existència d'un lleu flux del nord-est en superfície, la temperatura màxima fou molt moderada la major part dels dies, tenint en compte l'època de l'any i que a 1.500 m va entrar una important bombolla d'aire càlid.
El radiosondatge de Barcelona del dijous 12 d'agost a les 13:00h, deia que a 850 hPa hi havia l'isoterma de 25,3 ºC. Amb aquests valors, si hagués bufat garbí i el temps s'hagués presentat plenament assolellat i sense pols, la temperatura màxima podria haver marcat de 35 a 40 ºC a l'interior de la comarca.
Segons les estacions del SMC, aquell dia van assolir 33,7 ºC a La Bisbal d'Empordà, 31,3 ºC a La Tallada d'Empordà o 30,7 ºC a Castell d'Aro.
Per contra, el dissabte 14 d'agost va entrar un xic de vent de component sud i la temperatura màxima ja va marcar 36,0 ºC a La Bisbal d'Empordà i 34,6 ºC a La Tallada d'Empordà.
Si mirem la temperatura a la vila palamosina, s'aprecia que els 27,8 ºC del dimarts 10 d'agost van ser la màxima més elevada i els 24,0 ºC del dilluns 9 d'agost foren la màxima més curta. Pel que fa a la mínima, trobem els 18,2 ºC del dia 9 com a valor més baix i els 22,0 ºC del dia 13 com a valor més elevat. En total s'anotaren 4 nits tropicals.
En referència al vent, s'observa poc moviment, amb els 34 km/h del sud-sud-est del dissabte dia 14, i els 31 km/h del nord-nord-est del diumenge dia 8, com a dades més significatives.
També cal destacar que el passat diumenge 8 d'agost es va observar una notable alteració marítima mar endins. Segons la boia del cap de Begur, a 19 milles de la costa hi havia una alçada significant de l'onatge d'1,99 m a les 08:00h i una alçada màxima de 3,75 m a les 07:00h, degut a la situació de nord present al golf de Lleó.
Fotos del passat diumenge 8 d'agost amb temps assolellat al Figuerà i a Sant Joan de Palamós
Fotos del passat dilluns 9 d'agost, amb núvols mitgencs i virgues al migdia
Fotos del passat dimarts 10 d'agost, amb nombrosos núvols mitgencs al migdia, virga i posta de sol amb polsim del Sàhara
Imatges del passat dimecres 11 d'agost (mapa de superfície amb anticicló, mapa de temperatura a 1.500 m i imatge del satèl·lit Meteosat amb núvols alts mitgencs i pols del Sàhara
Fotos del passat dijous 12 d'agost. Veiem temps assolellat, raïm madurant a Calonge i la posta de sol a Palamós amb polsim del Sàhara i algun altocúmul
Fotos del passat divendres 13 d'agost, amb calitja reduint la visibilitat del paisatge i nombrosos banyistes a la platja Gran i a Es Monestri
Fotos del passat dissabte 14 d'agost, amb temps assolellat, algun núvol baix, molts banyistes a la platja de la Fosca i una altra posta de sol amb polsim del Sàhara i restes d'encluses de tempesta a l'horitzó