Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 28 de novembre del 2009

Cap de setmana agarbinat



Aquest cap de setmana, vindrà marcat per l'acostament d'un profund solc d'aire fred en alçada amb temperatures d'uns 28/30 cº negatius a uns 500 hpa. Aquest fet provocarà que tinguem fort vent de llebeig, especialment el diumenge, on podria arribar a bufar a uns 25/30 nusos, amb notable alteració marítima., algunes pluges també podríen aparèixer el vespre/nit de diumenge. De cares al dilluns, per fí tindríem temperatures més pròpies d'aquestes dates, les quals, tant les màximes com les mínimes seríen uns 4 o 5 cº més baixes.

Per tant, aquest dissabte a Palamós es preveu una jornada bastant assolellada, amb la presència d'algun núvol baix empès pel vent de llebeig.

El vent serà de component S/W fluix al matí i entre moderat i fort a partir de la tarda, el qual podrà bufar a uns 15/25 nusos i aixecar maror generalitzada, per tant, caldrà tenir precaució amb la navegació.

Les temperatures es mantindran sense grans canvis.


Mapa de vent en superfície, del model MASS, on es veu la ventada de llebeig prevista per avui :




Per diumenge s'ha d'esperar un dia amb nuvolusitat abundant de tipus baix, mitja i alta, durant tota la jornada, degut a l'acostament de l'embossament d'aire fred.

Atenció amb el vent de llebeig , el qual podrà ser molt fort i arribar a bufar a uns 30 nusos, especialment a la tarda, no cal dir que amb aquest temps, l'estat de la mar es veurà molt alterat arribant a àrees de forta maror, demanar precaució altre cop si es vol sortir a mar, activitat gens recomanada per aquest diumenge.

Les temperatures començaríen a devallar a partir de la tarda., també cauríen alguns ruixats, que deixaríen quantitats de 5/10 mm entre el vespre i la nit del diumenge.

El dilluns, últim dia de mes, notarem com les temperatures ens faran recordar que l'endemà serà l'inici de l'hivern meteorològic. A més (això encara estar per confirmar) durant la tarda es podria formar alguna tempesta amb calamarsa o calabruix, en llocs com Palamós, on el vent amestralat no pugui bufar.


Recordar com sempre, que aquesta previsió és només a títol orientatiu i es recomana mantenir-se informat pels butlletins actualitzats dels mitjans oficials.