Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 4 de novembre del 2009

Tarda de ruixats


Imatge del radar on es veuen els ruixats d'avui.


Aquesta tarda, ha vingut marcada per les precipitacions a la majoria de comarques gironines i una baixada destacada de les temperatures.

Com a dades més destacades fins les 20:00 h al Baix Empordà:

Torroella de Montgrí 16,6 mm
Verges 13,2 mm
La Tallada 11,8 mm
La Bisbal 6,5 mm
Monells 5,8 mm
Castell d'Aro 5,3 mm
Palamós 4,5 mm
Calonge 3,8 mm

Aquestes precipitacions, tot i estar previstes pels models, sembla que algun mitjà de comunicació es va oblidar de mencionar-les...

La baixada de temperatures a uns 500 hpa., deguda al pas d'un solc d'aire fred en alçada, l'existència d'humitat suficient en totes les capes de l'atmosfera a la vertical de les comarques gironines, juntament amb un lleuger rebuf de llevant, han donat les condicions necessàries per la formació de ruixats.

Mapa de temperatures a 500 hpa (5500m), model MM5., observeu com eren d'uns -20 cº aquesta tarda:



Mapa d'humitat de 1000 a 500 hpa model MASS., observeu com aquesta era molt elevada:





Mapa de línies de corrent, model MASS., observeu com aquestes venen de l'est i del sud/est, creant una zona de convergència amb les que venen del nord/oest:





Per demà al Baix Empordà, hem d'esperar una jornada altre cop amb nuvolusitat variable, la qual pot acabar desembocant en algun ruixat a la tarda, tot i que no es preveuen tant extensos com avui.
Les temperatures màximes es mantindran a la ratlla dels 14/15 cº. El vent serà de component nord al principi i al final del dia, durant la resta de la jornada podrà bufar de llevant. Al mar hem d'esperar marejol i maror de cares al vespre.

Dades actuals:

11,8 cº
98 % hr
1004 hpa
mínima de 10,7 cº
màxima de 16,5 cº
pluja: 4,5 mm
cel cobert
vent fluix de tramuntana