Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 7 de novembre del 2009

Pluja i posta de Sol d'avui




Avui dissabte hem tornat a tenir una tarda marcada pels ruixats i les tempestes a tota la provincia, degut al pas d'un altre sistema frontal.

Les precipitacions a Palamós, han caigut amb forma de ruixat tempestuós. Aquest ruixat, cal dir que ha caigut amb forta intensitat i acompanyat amb calamarsa i abundant aparell elèctric., en total hem recollit 7,5 mm., el que fa que aquesta jornada hagi estat la més plujosa a Palamós, de tota la setmana.

Imatge dels grans de calamarsa que han caigut:





Dades de precipitació d'avui al Baix Empordà:

Monells 8,2 mm
Palamós 7,5 mm
La Bisbal 6,9 mm
Palafrugell 5,6 mm
Calonge 4,7 mm

Tot seguit veureu un parell de fotos de la posta de Sol d'avui:








Les properes hores es preveu que siguin d'impàs, a l'espera de l'entrada de la tramuntana a partir d'aquest diumenge al vespre, la qual podrà ser molt forta, arribant a força 6/7 a la nostre zona i 8/9 al nord del Cap de Begur. Per tant, molta precaució amb les activitats nàutiques a partir de demà al vespre i durant tot el dilluns , ja que el fort vent de tramuntana, aixecarà àrees de maror a la nostra zona i àrees de forta maror al nord del Cap de Begur.

Però abans d'aquest proper temporal de tramuntana, hem d'esperar vents febles i de direcció variable fins al vespre de diumenge. L'estat del cel es mantindrà força ennuvolat aquest matí de diumenge i fins i tot pot ploure al Pirineu gironí i interior de la província, fins al migdia. A Palamós, no hem de descartar que pugui arribar algun ruixat al matí, des de l'interior.
A partir de la tarda tindrem predomini del sol, acompanyat d'alguns núvols alts i mitjos, que poden donar-nos una bonica posta de Sol...preludi de la tramuntanada.


Dades actuals :

9,1º C
73 % hr
1007 hpa
mínima (temperatura actual)
màxima de 16,5º C
pluja: 7,5 mm.
cel amb núvols i clars
vent fluix de mestral