Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 14 de novembre del 2009

Previsió pel cap de setmana


Mapa sinòptic, model GFS, previst per demà a les 18:00 h.


Aquest cap de setmana vindrà marcat per les temperatures càlides, que moltes vegades acompanyen el popular "Estiuet de Sant Martí", el qual aquest any no voldrà faltar a la cita.
Tota aquesta situació de temperatures més càlides del que hauríem d'esperar, vé propiciada per l'irrupció d'una bombolla d'aire continental, procedent del nord d'Àfrica, d'uns 12 cº a 1500 m d'alçada, que acompanya una zona d'altes pressions i vent del sud o sud/oest. A més a més, cal comptar també amb l'arribada de franges de núvols alts i mitgencs, procedents dels sistemes frontals que arriben molt actius a l'oest de la Península, però que al trobar-se amb la zona d'altes pressions i d'aire càlid que tenim al damunt, es desfàn com un terrós de sucre.

Per avui dissabte, s'ha d'esperar una jornada altre vegada amb nuvolusitat molt abundant i molt mala visibilitat, tindrem núvols alts, baixos i mitjos.

El vent podrà bufar de llebeig durant tota la jornada a uns 20/30 km/h i aixecar maror a la nostra zona., de cares al vespre/nit el vent giraria a tramuntana d'uns 10 km/h.

La temperatura màxima rondarà els 19/20 cº i la mínima els 15 cº, cal dir que a l'interior de la província la temperatura es pot disparar i arribar als 24/25 cº.

Per diumenge hem d'esperar una jornada si cap, encara una mica més càlida, amb temperatures que poden assolir els 20/22 cº a la costa mateix.

L'estat del cel vindrà acompanyat d'alguns núvols alts i mitjos tota la jornada, però amb més estones de sol que dissabte.

El vent serà de garbí o llebeig, d'uns 20/30 km/h, aixecant marejol i àrees de maror.