Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 7 de gener del 2010

Avui tindrem pluja, fred, vent i ....neu !


Mapa sinòptic previst per avui a la tarda, observeu la profunda borrasca que ens visita.

Avui dijous, podem dir que encetem un període on la meteorologia serà notícia de portada en tot el país. Aquest fet és degut al pas d'una profunda borrasca amb pressions de 995 hpa al seu centre, acompanyada d'una entrada d'aire polar que farà baixar el termòmetre, a valors més baixos dels habituals per la nostra latitud., a més a més, cal dir que aquestes baixes temperatures ens podran acompanyar moltes jornades, per tant, no serà flor d'un dia.

Les previsions apunten que avui dijous a Palamós podem rebre directament els efectes del pas de la borrasca, centrada a les Balears, en forma de pluja durant tota la jornada., aquestes precipitacions podrien ser generoses i acumular quantitats d'uns 30 mm degut a la posició molt favorable que adoptarà el centre de baixes pressions, per nodrir-se de la humitat del Mediterrani.

Cal tenir en compte, que el fet que tinguem uns geopotencials de 1300 hpa on tocaria que hi haguéssin uns 1500 hpa, farà que l'entrada d'aire fred sigui suficient en nivells mitjos de l'atmosfera, com per permetre que la cota de neu estigui a uns 200/300 m a l'interior de la provincia i a uns 400/500 m a la costa fins a la tarda.
A partir de llavors la cota de neu podria descendir encara més, fins a situar-se a cota 0 a l'interior i fins a uns 200 m a la costa., cal dir que a la nit i matinada la cota de neu baixaria dels 200m i fins i tot es podria veure una feble nevada arran de mar.
Amb la qual cosa el dia d'avui podria començar plovent i acabar nevant. El que podrem veure amb tota probabilitat serà els cims de les Gavarres ben enfarinats.
Així doncs, MOLTA PRECAUCIÓ amb els desplaçaments per carretera a l'interior de la provincia de cares a la tarda.

Mapa de neu acumulada del model BOLAM, previst per demà a les 03:00h. Observeu com ens mostra neu a tot el nord/est:




Pel que fà a l'estat de la mar, hem de preveure ones d'uns 2 m a la mateixa línia costanera de direcció est i nord/est., mar endins l'onatge podria ser superior als 4/5 m., cal abstenir-se de realitzar qualsevol activitat nàutica.
El vent serà de llevant agregalat fins la tarda d'uns 50/60 km/h, per girar a tramuntana de cares a la nit d'uns 40/50 km/h.

La temperatura màxima serà d'uns 6/8 cº amb mínimes donant-se al final del dia.

A partir del divendres l'ambient gèlid ens voldrà acompanyar, juntament amb presència de fort vent de tramuntana, amb el que la temperatura de sensació podrà ser de varis graus sota zero, caldrà veure però, si la borrasca que ens ha d'afectar s'enretira del tot cap al golf de Gènova o bé es fa una mica el ronso., això podria provocar que es continués veient algun floc arran de mar.

Com sempre recordar que aquesta previsió és a títol orientatiu, es recomana seguir les actualitzacions i les previsions de l'estat del temps pels mitjans oficials.