Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 16 de gener del 2010

Previsió pel cap de setmana


Mapa sinòptic previst pel diumenge, observeu l'aparició d'un anticicló.

Per aquest cap de setmana hem d'esperar que l'onada d'aire fred, les pluges i les baixes temperatures, deixin pas a un temps més estable, degut a l'establiment d'un anticló a prop nostre., sobretot a partir de diumenge i després del pas d'un sistema frontal molt desgastat, durant la nit de dissabte a diumenge.
Parlant d'anticicló, cal dir que les altes pressions típiques d'aquestes dates, aquest any no han aparegut per enlloc, recordem que no hi ha hagut ni rastre del fenòmen de les "minves de gener", provocat per l'establiment d'un potent anticicló a sobre el Mediterrani, al contrari, el que hem tingut tota la primera quinzena de mes, ha estat un temps borrascós amb pressions atmosfèriques molt baixes.
Com exemple d'aquest fet, són els 989 hpa de pressió atmosfèrica a nivell del terra, que vàrem arribar ahir, quant la pressió sota condicions normals està estipulada en 1013 hpa.
Altrament, a hores d'ara alguns mapes semblen indicar que aquest anticicló serà transitori.

Pel que fa a la previsió més immediata, avui dissabte a Palamós s'ha d'esperar un dia amb nuvolusitat variable, de tipus alt i mitg, sobretot fins a primera hora de la tarda, sense precipitacions.
El vent de llebeig serà el protagonista de la jornada, el qual podrà bufar a uns 30/40 km/h, afluixant de cares al vespre.
L'estat de la mar es veurà alterat amb ones d'un metre o metre i mig d'alçada, de direcció SW.
La temperatura màxima es mourà entre els 12/14 cº.

Mapa d'onatge model WAM, previst per aquesta tarda, observeu com les ones poden superar el metre d'alçada i ser de direcció SW:



Demà diumenge el dia vindrà marcat per la major presència de sol, així i tot, no acabarà de fer net, ja que encara hi hauran intervals de núvols baixos i alts.
El vent durant tot el dia, serà fluix i de direcció variable a la nostra zona, amb predomini de mestral moderat al nord del cap de Begur.
A la mar es preveu que hi trobem ones de mar de fons del SW, amb alçades d'entre 0,5/1 m.
La temperatura màxima es preveu que es recuperi bastant, ja que podrà ser d'entre 15/17 cº a la costa, arribant puntualment als 18 cº a l'interior.
La mínima rondarà els 8/10 cº, siguent una mica més baixes a l'interior, amb alguna glaçada feble cap a les valls pirinenques.