Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 9 de novembre del 2012

Onades amb marea alta a Sant-Maloù


Grandes Marées à Saint-Malo from Easy Ride on Vimeo.


La ciutat bretona de Sant-Maloù (Saint-Malo en francès) és famosa per tenir una de les marees més grans de tot Europa, ja que entre la marea baixa i la marea alta hi poden haver 14 metres de diferència.
Aquesta marea és amplificada per la badia triangular on es troba situada la ciutat, entre Bretanya i Cotentin.

Si la marea alta coincideix amb l'arribada d'alguna borrasca atlàntica, es pot veure com les onades arriben fins als carrers més propers al mar, tal com podrem observar al vídeo d'avui.

Si mai visitem l'indret, a la mateixa oficina de turisme us informaran que abans d'aventurar-se als bancs de sorra o a les roques durant la marea baixa, cal saber el temps de retorn entre la marea baixa i la marea alta, ja que correm el risc de quedar atrapats pel mar.
Es desaconsella caminar prop del mar en dies on es combinen les marees altes i els forts vents, degut a l'elevat risc de ser arrossegats cap al mar i ofegar-nos, tal com ha passat en alguna ocasió. Per avisar a la gent, veurem que hi han senyals de perill específics i boies instal·lades.

La badia de Saint-Malo està situada en una zona de clima temperat oceànic, gràcies al Corrent del Golf, el qual, suavitza les temperatures a l'hivern. La temperatura mitjana anual és de 11,3°C.