Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 4 de juliol del 2015

Retalls d'història: impactes de metralla de la Guerra Civil

Impactes de metralla provinent d'un bombardeig a la zona del "Muro".


A la zona del "Muro", entre la Terrassa dels Pescadors i el Petit Bar, encara es poden apreciar els impactes de metralla que deixaren els bombardejos de la Guerra Civil.
Palamós, com que era un punt estratègic, degut a la presència del port, a les nombroses fàbriques que tenia i pels rumors que apuntaven a l'existència d'una fàbrica d'armament, quan en realitat aquesta es trobava en el municipi de Palafrugell, provocaren que la nostre vila fos víctima de més de 30 bombardejos.
Aquests bombardejos eren realitzats per dos vaixells de guerra anomenats "Canarias" i "Baleares", i per l'Aviazione Legionaria de Mussolini, qui, aliat amb Franco des del principi del conflicte, va enviar els seus avions a la base de Mallorca, des d'on s'enlairaven per llençar bombes a tot el litoral mediterrani.
Els atacs causaren un mínim de 25 víctimes mortals i destruïren nombroses cases.


Detall dels impactes de metralla de la Guerra Civil.


Els atacs més mortífers que va viure Palamós van ser obra dels bombarders trimotors Savoia Marchetti SM.79, que feien fotos mentre atacaven els seus objectius.
Tot seguit us poso un recull d'aquestes fotografies aèries, on veiem els bombardejos que va patir la nostre vila i els avions dels feixistes italians.













Fotografies extretes de: 
http://multimedia.diaridegirona.cat/fotos/girona/imatges-aeries-dels-bombardejos-girona-17239_2.shtml

Per ampliar la informació sobre els bombardejos que va patir Palamós llegiu el següent article: 
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2009/04/07/bombes-des-laire-des-del-mar/324996.html