Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 1 de març del 2018

Dimecres 28 de febrer: la neu emblanquina les Gavarres

Neu sobre les teulades de Romanyà de la Selva, ahir dimecres 28 de febrer a la tarda. Malgrat la pluja que queia a partir del migdia, la neu que va caure al matí no es va acabar de fondre del tot.

Tal com estava previst, el mes de febrer s'ha volgut acomiadar amb una petita nevada que ha afectat diferents punts del Baix Empordà, però la neu només es va mantenir durant unes hores a les parts elevades de la comarca, sobretot a les Gavarres o al massís del Montgrí.
La potent i breu entrada d'aire fred i sec procedent de l'interior del continent que ens ha afectat en les darreres jornades, ahir dimecres 28 de febrer va combinar-se amb una massa d'aire molt més càlida i humida impulsada per la borrasca de l'Atlàntic. Aquest fet va poder fer crèixer els núvols amb força sobre la nostre comarca.

Malgrat tot, al nucli urbà de Palamós no hi va haver sorpresa i tan sols s'escaparen quatre volves al matí fins a cota zero, les quals es van fondre amb celeritat, per deixar pas a una jornada marcada per la pluja. Les precipitacions també es van cenyir a la previsió i s'acumularen un total de 9,2 mm al barri vell i 9,6 mm a La Fosca.
Encara que la nevada fou purament testimonial i no va agafar al terra, a les parts elevades del nostre terme municipal, a les Gavarres, la neu va emblanquinar el paisatge durant unes hores, fins que l'element blanc es va desfer amb la pluja.
Una altre característica important d'aquest breu episodi de fred i neu, va ser que la temperatura va anar pujant al llarg del jorn. Això va fer que la temperatura màxima d'ahir dimecres tingués lloc a les nou de la nit, amb 7,8 ºC al barri vell i 7,3 ºC a La Fosca. La mínima, per la seva banda, va ser de 1,8 ºC al barri vell i 1,4 ºC a La Fosca.

Fotos de la neu que quedava ahir a la tarda a la zona de Romanyà de la Selva, malgrat la pluja que va caure a continuació de la nevada






A continuació podeu veure un recull de fotos i un vídeo que en David Gràcia ens ha cedit. S'aprecia la nevada que queia a les Gavarres durant el matí, al sector de Can Dalmau, el Puig d'Arques, Font Josepa, dolmen de Can Reparat i a la vall dels Molins. 









Vídeo de la nevada que queia al Puig d'Arques