Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 13 de desembre del 2018

El clima de Riga i vistes des del campanar de l'església de Sant Pere


El punxegut campanar de l'església de Sant Pere és un altre dels magnífics miradors de la ciutat de Riga.
Aquest cloquer té un ascensor que permet als visitants accedir fàcilment fins a una alçada de 72 metres, des d'on tindrem una visió fantàstica de la capital de Letònia, especialment centrada en el seu nucli antic.
Lesglésia de Sant Pere va ser el principal edifici sacre de Riga i és un dels més antics de l'època medieval als Països Bàltics. La seva construcció es va començar el 1209, però ha anat patint canvis al llarg de la seva història. Primer es va construir en fusta i es convertí en la torre de fusta d'estil barroc més alta del món en aquells temps.
El 1941 va ser destruïda durant la Segona Guerra Mundial i la van tornar a reconstruir el 1971. La torre actual és una rèplica d'acer que té una alçada de 123 metres.


Dades climàtiques de la ciutat de Riga, Letònia.

Riga té un clima continental humit (Dfb en la classificació climàtica de Köppen). Els mesos més freds són gener i febrer, quan la temperatura mitjana és de -5 °C, però la temperatura pot arribar fins a -20 i -25 °C gairebé tots els anys en els dies més freds. La proximitat al mar causa freqüents pluges i boires a la tardor.
Els estius a Riga són suaus i plujosos amb una temperatura mitjana de 17 °C al juliol, tot i això les temperatures en els dies més calorosos poden superar els 30 °C.
La precipitació mitjana anual és de 621 mm.