Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 10 de juliol del 2020

Un bocí de Barcelona a Palamós

Cinc fileres del famós panot de Barcelona en una vorera del carrer Londres de Palamós.

Sempre cal parar atenció a tots els detalls i curiositats que podem veure fent una simple passejada per Palamós. Al carrer Londres, per exemple, podem contemplar un petit bocí de Barcelona.
Es tracta d'algunes fileres del típic panot "flor de Barcelona" que cobreix grans seccions de les voreres de l'Eixample de la Ciutat Comtal. No obstant això, en aquest cas els famosos panots també els podem trobar a l'Eixample Oest de Palamós (segona secció del barri de la platja) des dels anys seixanta com a mínim.
Tot i que no hi ha res que ho demostri, molta gent considera que els panots de Barcelona foren dissenyats per l'arquitecte modernista Puig i Cadafalch. En aquest sentit, podeu trobar més informació sobre el panot de Barcelona accedint al següent enllaç.
Per cert, a l'Amazon i en botigues físiques (millor en aquestes així afavorim el comerç local) podem comprar diferents productes inspirats en aquest panot i fins i tot el panot sencer. Actualment aquest element arquitectònic és tot un símbol de Barcelona.

D'altra banda i per afegir més misteri a l'aparició d'aquests panots lluny de la capital de Catalunya, cal tenir present que el carrer Londres de Palamós perd el seu nom dues cruïlles més enllà (després de creuar la plaça Vincke) i passa a anomenar-se carrer Barcelona.
El carrer Londres ha patit moltes vicissituds al llarg de la seva història i apareix fragmentat en diferents trams fins arribar al carrer del Mar (més enllà de l'institut). Això fa que la recerca d'alguna adreça en aquest carrer sigui molt dificultosa, especialment si no es coneixen amb detall els carrers de la nostra vila.