Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 18 de setembre del 2024

Festival Art & Gavarres a Vall-llobrega



El Festival Art & Gavarres ofereix aquest any, en la setena edició, una nova experiència immersiva que convida a repensar la nostra relació amb l'entorn natural de les Gavarres. 
Després de set edicions, aquest esdeveniment pioner en el seu àmbit s'ha convertit en una cita esperada i en un referent del circuit de festivals d'art en el paisatge. Aquest any el festival, que tindrà lloc del 7 de setembre al 3 de novembre, parteix d'un concepte arrelat en la cultura popular: les llegendes de les Gavarres. 
Art & Gavarres és més que un festival d'art; és una invitació a redescobrir les Gavarres, un espai natural protegit, a través dels ulls dels artistes. En aquesta edició hi participaran setze artistes que exposaran el seu treball als municipis de Girona, Celrà, Cassà de la Selva, Llagostera, Palafrugell (Llofriu) i Vall-llobrega. 
Durant una setmana, els artistes van treballar in situ, utilitzant materials naturals per donar vida a intervencions artístiques efímeres que es fonen amb el paisatge. Aquestes obres, inspirades en llegendes locals, seran visitables fins que la mateixa natura les esborri amb el pas del temps i els espais recobrin el seu estat original, de manera que no resti cap empremta en el paisatge. Aquest any, el festival s'endinsa en les històries que han definit la identitat cultural de les Gavarres, i recull la saviesa popular que ens parla de llegendes com a «veritats que s'expliquen i que no han passat mai». Amb aquesta premissa, els artistes exploraran el misteri i la bellesa d'aquestes narracions, creant peces que connectin l'espectador amb la història i les arrels d'aquest entorn singular.
L'edició de 2024 del festival, organitzat pel Consorci de les Gavarres de la Diputació de Girona amb la col·laboració de Bòlit, Centre d'Art Contemporani, i els ajuntaments que l'acullen, és una oportunitat per a residents i visitants de descobrir l'art en un context natural.