Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 13 d’abril del 2009

Onada de 14,4 metres d'alçada !!!


Onades del temporal de Sant Esteve.


Sembla que el temporal de Sant Esteve encara "cueja" i és que segons un informe realitzat per "XIOM" , a partir de les dades recollides per "Puertos del Estado" i publicat pel meteoròleg Enric Agud (col·laborador de la Christmas Race),

http://blogs.ccrtvi.com/eltemps.php?itemid=20679 , la boia de "Puertos del Estado", situada davant les costes palamosines, va enregistrar una onada de 14.4 m d'alçada, fet que corrobora la impressió manifestada per molta gent, que les onades haurien d'haver sigut molt més altes que els 9 m enregistrats per la boia de Roses.
Sens dubte, onades d'aquesta alçada expliquen els efectes tan destructius que provocaren sobre les nostres costes.


Boia "Waverider"situada a 2.3 milles de Palamós, lloc on la fondària és de 90 m. Aquesta boia forma part de la xarxa costanera de "Puertos del Estado". Una boia com aquesta és la que va enregistrar la súper-onada de 14.4 m d'alçada.
Enllaços on s'expliquen les característiques d'aquesta boia :

http://www.puertos.es/es/oceanografia_y_meteorologia/redes_de_medida/index.html

http://www.datawell.nl/inhoud.php?id=1


Informe realitzat per "XIOM", a partir de les dades proporcionades per "Puertos del Estado"., fer "clic" per ampliar. Font: http://www.boiescat.org/index2.asp



Boia "Wavescan" d'Oceanor, la qual forma part de la xarxa de boies d'aigües profundes de "Puertos del Estado"., la podreu veure amarrada al Port de Palamós. Aquesta boia es trobava a 19 milles del Cap de Begur , lloc on la fondària és de 1.200m., malauradament, ja fà unes quantes setmanes que està espatllada i no emet dades.
Les característiques d'aquesta boia es poden veure als següents enllaços :

http://www.puertos.es/es/oceanografia_y_meteorologia/redes_de_medida/index.html

http://www.oceanor.no/datasheets/SW06_WavescanBuoy(LR).pdf


Primer pla de la boia "Wavescan", es poden observar clarament les plaques solars que permeten el seu funcionament.


Primer pla de la part superior de la boia, a la dreta es pot veure la garita que conté els sensors meteorològics de temperatura i pressió atmosfèrica, tot seguit es veu l'anèmòmetre/panell que enregistra la direcció i velocitat del vent. Al centre es veu el receptor via satèl.lit IMMARSAT-C, a l'esquerra hi ha un llum de posició.

Dades actuals :

21.0 ºC
52 % hr
1007 hPa
mínima de 10.4 ºC
cel amb Ac 5/8
vent fluix de garbí
maror