Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 16 d’abril del 2009

Tempesta de primavera


Cumulonimbus d'aquest migdia.

Tot i que les previsions situaven l'abast de les tempestes cap a l'interior, finalment aquesta tarda han arribat fins la costa.
A Palamós hem tingut una bona calamarsada amb llamps i trons, per sort barrejada amb molta aigua, amb la qual cosa els danys a les plantes no han estat destacables, tot i la forta intensitat amb la que ha caigut.

L'insolació diürna, juntament amb les restes d'aire fred que hi havia en capes altes de la troposfera, aportat pel front que ens va creuar ahir, ha afavorit l'activitat convectiva.
La proliferació de ruixats i tempestes és un tret característic d'aquestes dates i a més, sembla que el temps inestable no ens voldrà abandonar en el que resta de setmana.


Mapa de llamps, on es veu l'intensa activitat elèctrica que ha afectat la comarca del Baix Empordà. Font:http ://www.meteocat.com/


Imatge del radar, on s'observa la tempesta que ens ha afectat situada a sobre de Palamós, la qual, cal dir que s'ha dissipat molt ràpid al tocar les aigües fredes del mar.
Font : http://www.meteocat.com/


Tot seguit poso unes imatges de les tempestes que es veien al migdia i que ja provocaven importants precipitacions a l'interior de Girona :


Cúmuls de gran desenvolupament vertical sobre les Gavarres i enclusa de la tempesta de l'interior.


Primer plà dels enormes congestus a punt de transformar-se en Cumulonimbus.


Cumulonimbus calvus.


Cumulus congestus isolat i cirrus en un nivell superior.


Arcus de tempesta acostant-se.


Cortines de precipitació (virga).


La tempesta ja ha arribat.


Dades actuals :

15.5 ºC
84 % hr
1008 hpa
màxima 18.4 ºC
mínima 10.9 ºC
pluja 8 mm (amb calamarsa)
cel ras
vent en calma
tràngol de garbí