Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 9 d’abril del 2009

Previsió del 10 al 13 d'abril


Roca del Pí
Sembla que tindrem una Setmana Santa on la variabilitat meteorològica serà la tònica general., tot seguit, mirarem de fer una previsió a grans trets del que ens pot deparar., com sempre, recordar que això és una previsió a títol orientatiu i referent només a la nostre zona. Per una previsió més acurada es recomana estar atents a la previsió pels mitjans oficials, dia a dia.


Divendres:

Ens llevarem amb cels coberts per núvols baixos i amb vents d'uns 12 nusos de component sud/sud-est , els quals aniran en augment al llarg de la jornada, degut a l'acostament d'un nou solc d'aire fred el qual generarà una borrasca al sud del país. A partir del vespre/nit, començaran a aparèixer les primeres pluges, de caràcter feble.


Mapa sinòptic (GFS) on s'observa la formació d'una nova borrasca al sud del país. Font: http://www.wetterzentrale.de/


Dissabte :

Tindrem cels coberts i pluja continuada i abundant tota la jornada, provocada per una perturbació propera als 1000 hpa instal.lada davant les costes tarragonines.
El llarg recorregut marítim de les isòbares, ens aportarà la humitat suficient com perqué al final de la jornada, els registres pluviòmètrics siguin molt destacables, d'entre 20/30mm a la nostre zona.
Hi haurà una notable alteració marítima, amb ones d'1.5 m o més i vents d'uns 20 nusos de component sud/est (xaloc).



Mapa d'onatge, on es pot veure que les ones arribaran als 1.5-2 m d'alçada, el dissabte al migdia. Font : http://www.meteocat.com/

Diumenge :

Fins a mig matí hi hauran pluges disperses, amb un ràpid gir dels vents a nord/nord-est, els quals podran superar fàcilment els 50 km/h , amb notable alteració marítima.
Obertura de clarianes a la tarda i devallada destacable de les temperatures de cares al vespre.

Dilluns :

Jornada assolellada , amb creixement de nuvolades de tarda, degut a les restes d'inestabilitat que encara hi hauran. Pujada moderada de les temperatures al migdia, i gir dels vents a llebeig, el qual podrà arribar als 20 nusos.

Dades actuals :

15.5 ºC
1014 hPa
92 % hr
màxima 17.3 ºC
mínima 7.9ºc
pluja (dies 7 i 8) 10 mm
cel cobert per núvols baixos
vent fluix de xaloc.
mar plana