Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 14 de desembre del 2009

Avís per temporal marítim


Mapa sinòptic previst per demà a la tarda.

Les properes hores a Palamós vindran marcades per un fort temporal d'entre llevant i gregal amb ones de 5/6 m a la mateixa línia de la costa, amb àrees de mar brava i vents superiors als 30 nusos, provocat per la formació d'una profunda borrasca amb centre a les Balears.
Aquesta situació ens podria fer recordar en alguns moments el temporal de Sant Esteve que ens va afectar el desembre fa un any, això si, sembla que no serà tant exagerat com aquell.
Per tant, es recomana no realitzar cap tipus d'activitat marítima i també salvaguardar els bens que puguin estar situats en llocs on les ones hi puguin arribar.

Mapa d'onatge del model WW3, observeu com tindrem ones properes als 6 m.:




També caldrà destacar, la possibilitat que es produeixin nevades febles a partir d'uns 350/400 m d'alçada a la costa i a partir dels 200m a l'interior, pujant aquesta cota al llarg del dia., les pluges podrien acumular entre 10/15 mm al llarg de la jornada i a la zona del Ripollès es podrien acumular més d'un pam de neu nova a partir d'uns 1000 m.

Les temperatures màximes es mouran entre els 6/8 cº a Palamós i entre 4/6 a l'interior, dimarts ens podriem llevar amb temperatures negatives a tota la provincia fins i tot en alguns punts costaners.

Ho anirem seguint.