Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 19 de desembre del 2009

Previsió pel cap de setmana



Aquest cap de setmana vindrà marcat per una continuació de les temperatures fredes i el vent de tramuntana, especialment avui dissabte, aquest vent del nord donarà una sensació de fred encara més acusada., tota aquesta situació tant freda i ventilada vé propiciada per l'establiment d'un centre de baixes pressions a sobre l'Adriàtic i un anticicló allargassat de nord a sud, situat al nord/oest de la Península Ibèrica, entre aquests dos centres d'acció ens continuarà arribant molt aire fred del centre d'Europa en capes mitges i baixes, amb temperatures que poden arribar als -8 cº a uns 1500 m d'alçada.

Així doncs, per aquest dissabte a Palamós es preveu una jornada marcada pel fred i la tramuntana, la qual podrà bufar durant tot el dia a uns 25/30 nusos.
L'estat del cel es mostrarà amb algun núvol baix decoratiu.
El mar es veurà molt alterat amb ones d'entre 1,5/2 m a prop de la costa i ones d'entre 2,5/3 m mar endins, es recomana molta precaució per les activitats nàutiques.
La sensació de fred serà molt acusada amb una temperatura màxima d'entre 5/7 cº.

Model WAM de vent en superfície, observeu com aquesta tarda la tramuntana pot bufar a uns 30 nusos:



Per demà diumenge es preveu que el dia comenci amb temperatures molt fredes, la mínima podrà ser de -1/-2 cº a la línia costanera i de -6 o -8 cº a tot l'interior, amb glaçades negres que podríen ser molt perjudicials per les plantes.
El vent serà fluix i de direcció variable al matí, girant ràpidament a garbí a partir del migdia, el qual podrà bufar a uns 15/20 nusos.
Al mar hi haurà mar de fons del nord i mar de vent de garbí amb ones de 1/1,5 m., per tant podrà haver-hi mar creuada.
L'estat del cel es mantindrà assolellat, amb una temperatura màxima que rondarà els 7/9 cº.

Es recomana seguir les actualitzacions en la previsió pels mitjans oficials.