Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 3 de desembre del 2009

El Mag d'Oz


Imatge d'un cartell promocional de la pel-lícula "El Mag d'Oz".


"El mag d'Oz" és un film amb clares referències meteorològiques, només cal observar el cartell que obre aquest article i veureu uns grans cúmuls a darrera els personatges principals.

Aquest film musical realitzat a l'any 1939, per la Metro Goldwyn Mayer, va començar amb la intenció de ser una pel-lícula infantil, però ha acabat sent una pel.lícula de culte i molt apreciada pels grans crítics del setè art.
L'actriu principal va ser la genial Judy Garland, juntament amb els actors Frank Morgan, Ray Bolger, Jack Haley, Bert Lahr, Billie Burke i Margaret Hamilton.

El film narra una història fantàstica basada en la novel.la "El Meravellós Mag d'Oz" escrita per L. Frank Braum l'any 1900.
L'argument principal és el d'una noia de Kansas que es veu capturada pel pas d'un tornado per sobre la seva casa, aquest tornado la transporta a un món màgic anomenat Oz, plé de bruixes bones i dolentes, un espantaocells que parla, un lleó covard, un home de llauna i altres éssers extraordinaris.

La novel-la tingué un gran éxit després de la seva publicació, tant és així que ha estat una de les novel-les més publicades de tota la història i traduïda en nombrosos idiomes, fins al punt de convertir-se en un mite de la literatura americana, a més , també es van escriure tretze llibres més basats en la novel-la original.

Per obtenir més informació sobre la pel.lícula entreu al següent enllaç


Al següent vídeo, podreu veure un dels moments més cèlebres de la pel.lícula, es tracta de l'apropament i els pas d'un tornado per sobre la granja on viu la protagonista, aquest tornado provoca que els habitants s'amaguin en un refugi de tornados, la protagonista però no hi pot entrar i es veu obligada a refugiar-se a dins la casa, moment en el qual, rep un cop al cap d'una finestra arrencada pel vent i és transportada junt amb la casa, cap a la terra d'Oz.
Com veureu, els efectes especials estan molt ben fets tot i tractar-se d'un film de l'any 1939:






Aquest altre vídeo, ens mostra una joveníssima Judy Garland fent una interpretació antològica i meteorològica, ja que la cançó que canta a part de ser molt popular, té clares connotacions meteorològiques ja que parla de l'arc de Sant Martí:




L'arc de Sant Martí en un cartell promocional :