Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 8 de març del 2013

Dades d'ahir dijous i previsió per avui divendres

Cirrocumulus ahir al vespre.


Ahir dijous el temps va tornar a recuperar la tranquil·litat, després del gran temporal que ens va afectar les jornades anteriors.
Malgrat que a primeres hores del dia encara s'observava una marcada mar de fons amb onades d'un metre d'alçada, amb el pas de les hores només quedà marejol, això si, amb el mar tenyit de color marronós degut als sediments arrossegats pels rius i rieres del nostre entorn, com a testimoni del passat temporal.

Pel que fa a l'estat del cel, l'arribada d'un sistema frontal per l'oest de Catalunya ens deixà un dia amb intervals de núvols en varis nivells (Ci, Cc, Ac, As, St i Sc), però amb un domini del sol.

Per la seva banda, el sol i la massa d'aire temperat que ens afecta, van fer que algunes màximes s'acostessin als 20ºC al Baix Empordà, amb unes mínimes fredes però molt lluny de glaçar.

Temperatures d'ahir dijous 7 de març al Baix Empordà segons el Servei Meteorològic de Catalunya:

Serra de Daró màx. 17,3ºC, mín. 8,3ºC. Castell d'Aro màx. 15,8ºC, mín. 6,8ºC., La Bisbal d'Empordà màx. 18,8ºC, mín. 6,8ºC., Monells màx. 18,2ºC, mín. 6,4ºC., Torroella de Montgrí màx. 16,2ºC, mín. 7,2ºC., La Tallada d'Empordà màx. 17,6ºC, mín. 7,5ºC.

Altres dades meteorològiques d'ahir dijous 7 de març del 2013 a Palamós., temperatura màxima 14,7ºC, mínima 8,9ºC. Vent predominant de garbí, a 5/10km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 29km/h E. Pressió atmosfèrica màxima 1005hPa, mínima 997hPa. Humitat relativa màxima 97%, mínima 86%. Dades de meteoclimatic.com i meteo.cat


Mapa de vent i temperatura en superfície previst per avui divendres a les 15.00h


La previsió per avui divendres ens assenyala que a Palamós tindrem un dia molt tranquil, malgrat les baixes pressions. El cel es veurà dominat pel sol, amb alguns núvols prims decoratius, sobretot Cirrus i Altocumulus.

La temperatura màxima serà molt similar al dia anterior.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluixet amb component variable o restarà en calma fins al migdia. A partir del migdia entrarà vent de garbí a 4/8 nusos de mitjana. A la tarda/vespre es pot reforçar el garbí fins a 10/15 nusos.

A mar cal esperar que hi hagi marejol arran de costa, amb mar de fons de xaloc i maror mar endins, durant tot el dia.