Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 24 de març del 2013

Un cap de setmana marcat pels núvols

Cel cobert per núvols baixos avui al migdia. Imatge captada per la càmera del temps de TV3 ubicada a Platja d'Aro.


El primer cap de setmana de primavera s'ha presentat dominat pels núvols, però sense pluja apreciable, almenys a Palamós. Un exemple d'aquest fet el veiem a sobre aquestes línies, on la càmera del temps de TV3 ubicada a Platja d'Aro ens mostra un cel cobert per cúmuls amenaçadors avui diumenge.
Al fons de la imatge podem apreciar la Punta del Molí (Palamós) i una mica de mar de fons.

D'altre banda, avui diumenge 24 de març, al Baix Empordà les màximes s'han mogut entre els 15,4ºC de Calonge com a màxima més alta, i els 13,5ºC de Palamós i Palafrugell com a màximes més curtes. Les mínimes han oscil·lat entre els 7,6ºC de Calonge com a mínima més baixa, i els 10,1ºC de Sant Feliu de Guíxols com a mínima més alta.

Els abundants núvols que hem tingut a la nostre comarca només han deixat 0,2mm a Calonge o a Verges. On si que ha plogut de forma més important ha estat a la meitat oest de la demarcació, sobretot prop del Montseny i en algun punt del nord de l'Alt Empordà, on han caigut alguns ruixats destacables.

Com a valors més destacats de pluja trobem 9,0mm a Espinelves., 6,0mm a Breda., 5,6mm a Sant Hilari., 5,4mm a Arbúcies o 4,0mm a Llançà.

Altres dades meteorològiques d'avui diumenge 24 de març del 2013 a Palamós., temperatura màxima 13,6ºC, mínima 9,2ºC. Estat del cel ennuvolat (As, St, Sc i Cu). Pluja inapreciable. Vent amb predomini del gregal, a 10km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 32km/h NE. Estat de la mar amb marejol prop de la costa i maror mar endins, mar de fons de l'est. Pressió atmosfèrica màxima 1002hPa, mínima 999hPa. Humitat relativa màxima 96%, mínima 82%.


Cel cobert pels núvols el dissabte al matí.


El passat dissabte 23 de març, la situació meteorològica també ens va portar un dia gris, amb un cel cobert per núvols en varis nivells formats majoritàriament per Altostratus, Stratus i Stratocumulus, amb boira alta i boirines.

La temperatura màxima més alta del Baix Empordà va pujar fins els 17,1ºC de La Bisbal d'Empordà i la màxima més baixa es va quedar en els 14,1ºC de Palamós mateix.
Per la seva banda, la mínima més baixa van ser els 8,0ºC de Bellcaire d'Empordà i la mínima més alta foren els 11,2ºC de Sant Feliu de Guíxols.

Altres dades meteorològiques d'ahir dissabte 23 de març del 2013 a Palamós., temperatura màxima 14,1ºC, mínima 10,0ºC. Estat del cel ennuvolat (As, St i Sc). Vent amb predomini del component sud, a 5/10km/h de mitjana al centre del dia. Ratxa màxima de vent 24km/h SE. Estat de la mar amb marejol prop de la costa i maror mar endins, mar de fons de l'est. Pressió atmosfèrica màxima 1006hPa, mínima 1002hPa. Humitat relativa màxima 97%, mínima 83%.


Cel cobert per una capa uniforme al matí de dissabte i marejol amb mar de fons de l'est..


El passat divendres 22 de març, tot i que el dia va començar ennuvolat per un extens banc de boira marina i boirines, a mig matí va restar una jornada dominada pel sol, malgrat els intervals nuvolosos que van quedar en varis nivells (Ci, Cc, Ac i Sc). Aquesta major presència del sol va fer pujar els termòmetres fins a més de 20ºC en algunes poblacions de l'interior de la comarca.

La màxima més alta del Baix Empordà s'assolí a la Bisbal d'Empordà amb 20,9ºC i la màxima més baixa van ser els 14,2ºC de Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols.
Per la seva banda, les mínimes van oscil·lar entre els 5,9ºC de Bellcaire d'Empordà com a mínima més baixa i els 9,2ºC de Sant Feliu de Guíxols i Calonge-Mas Pallí com a mínimes més altes.

Altres dades meteorològiques del passat divendres 22 de març del 2013 a Palamós., temperatura màxima 14,7ºC, mínima 7,9ºC. Estat del cel ennuvolat de bon matí (St) i dominat pel sol a partir de llavors amb alguns Ci, Cc, Ac i Sc. Vent amb predomini del component SO, a 15/20km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 44km/h SO. Estat de la mar amb marejol o maror prop de la costa i maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1011hPa, mínima 1005hPa. Humitat relativa màxima 96%, mínima 82%. Dades de meteoclimatic.com