Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 21 de març del 2013

Dijous assolellat i amb núvols prims

Imatge d'aquest migdia amb ambient assolellat i alguns núvols alts. Imatge mostrada a l'Informatiu de TV2 Catalunya


L'arribada d'algunes franges de núvols prims des de l'oest de la península, ha facilitat que el dia assolellat que hem tingut avui dijous s'hagi vist un xic enterenyinat, tal com observem a la imatge superior., així mateix, els núvols prims s'han fet més importants al llarg de la tarda i han causat un capvespre rogenc.

Acompanyant aquests núvols prims, formats majoritàriament per Cirrus, Cirrostratus i algun Altocumulus lenticularis, hem pogut notar un vent de garbí moderat durant la tarda, el qual ha mantingut una temperatura fresca prop del mar, com sol ser habitual en aquestes dates, on la temperatura de l'aigua marina s'ha refredat notablement degut a les baixes temperatures hivernals.

Pel que fa a les dades termomètriques d'aquest dijous al Baix Empordà, la màxima més elevada s'ha assolit a la Bisbal d'Empordà amb 19,2ºC, i la màxima més baixa han sigut els 14,1ºC de Palafrugell. Per la seva banda, la mínima més baixa s'ha quedat en els 4,7ºC de Verges i la mínima més alta han sigut els 9,2ºC de Calonge-Mas Pallí, situació que denota certa inversió tèrmica.


Cirrostratus i Altocumulus lenticularis a la zona de la Pedrera.


Altocumulus lenticularis a la zona de les Pites.


Altres dades meteorològiques d'avui dijous 21 de març del 2013 a Palamós., temperatura màxima 14,7ºC, mínima 7,2ºC. Estat del cel dominat pel sol, amb intervals de Cirrus, Cirrostratus, Cirrocumulus i Altocumulus. Vent amb predomini del component SO, a 20km/h de mitjana a partir de les 14.00h. Ratxa màxima de vent 45km/h SO. Estat de la mar amb marejol prop de la costa i maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1019hPa, mínima 1013hPa. Humitat relativa màxima 93%, mínima 72%. Dades de meteoclimatic.com.

Aquest divendres, a Palamós seguirem sota el domini del sol, amb alguns intervals de núvols alts i també algun núvol baix esporàdic. Seguirà l'ambient fresc arran de mar.

La temperatura mínima pot ser una mica més elevada i la màxima serà igual, però cap a l'interior les màximes podran pujar una mica més.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component SO, a 10/15 nusos de mitjana, durant la nit/matinada de dijous a divendres. Al matí tindrem vent de garbí a 15/20 nusos. A la tarda hi haurà una situació similar. A la nit s'espera vent fluixet del sud-oest.

A mar tindrem entre marejol i maror arran de costa i maror mar endins durant tota la jornada.