Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 27 de març del 2013

Molts núvols i quatre gotes

Cel cobert 7/8 per Stratocumulus ahir al migdia. Imatge mostrada a l'Informatiu de TV2 Catalunya.


Tal com es preveia, ahir dimarts els núvols baixos van ser molt abundants degut a la presència d'una àmplia pertorbació a l'oest de la península que també ens abraça. Aquests núvols del gènere Stratocumulus que veiem a la imatge superior, arribaren a cobrir el cel, especialment a la tarda, amb grans clarianes al matí.

L'arribada d'una línia d'inestabilitat durant el vespre, va facilitar la caiguda d'algun plugim poc destacable.
Algunes de les precipitacions recollides ahir al vespre/nit a la nostre comarca foren els 3,4mm de Calonge, els 2,0mm de Calonge-Mas Pallí, els 1,2mm de Palamós, els 0,6mm de Palafrugell o els 0,5mm de La Bisbal d'Empordà.

Pel que fa a les temperatures assolides ahir dimarts al Baix Empordà, la màxima més alta van ser els 18,2ºC de Calonge i la màxima més baixa es quedà en els 14,7ºC de Palafrugell., per la seva banda, la mínima més baixa descendí fins a 7,8ºC a Bellcaire d'Empordà i la mínima més alta van ser els 10,3ºC de Sant Feliu de Guíxols.


Imatge de radar d'ahir dimarts a les 21:18h on veiem la caiguda de plugims a la nostre zona.


Altres dades meteorològiques d'ahir dimarts 26 de març del 2013 a Palamós., temperatura màxima 14,9ºC, mínima 9,9ºC. Vent de direcció SO al centre del dia, a 5/10km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 24km/h SO. Pluja 1,2mm. Estat de la mar amb marejol. Pressió atmosfèrica màxima 1004hPa, mínima 1000hPa. Humitat relativa màxima 95%, mínima 67%. Dades de meteoclimatic.com


Mapa de superfície amb fronts d'avui al migdia, on s'aprecia que estem sota el radi d'acció de les baixes pressions i les pluges febles.


La previsió d'avui dimecres per Palamós, ens indica que la pertorbació que hi ha situada a l'oest de la península ens seguirà agafant dins el seu radi d'acció. Aquest fet ens deixarà un dia dominat pels núvols, amb possibilitats que s'escapin alguns plugims dispersos en qualsevol moment de la jornada, però amb majors possibilitats a primeres i darreres hores. Aquestes febles precipitacions poden ser una mica més destacables en punts de muntanya de la demarcació, sobretot a l'extrem nord.

La temperatura màxima serà una mica més baixa que ahir dimarts.

El vent al nostre sector costaner, bufarà fluixet amb component nord i est al llarg de tot el dia, amb estones de calma, sobretot de cara al vespre.

A mar durant tot el dia caldrà esperar una mica de mar de fons del sud, amb marejol arran de costa i maror mar endins. A partir de la nit quedaria mar arrissada arran de costa i marejol mar endins.