Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 21 de gener del 2014

Dilluns 20 de gener: poc vent i algunes nuvolades

Núvols baixos d'ahir al matí. Imatge mostrada al programa Els Matins de TV3 (minut 51:24).


Ahir dilluns 20 de gener, la jornada va començar força ennuvolada 6/8 As i Sc, degut a les restes de nuvolositat que deixà la pertorbació del dia anterior.
A part d'aquests núvols, la borrasca dominical també portà aire fred en varis nivells troposfèrics.
Com sol passar tot sovint, entre el fort vent de mestral que bufava al nord de l'Alt Empordà (115 km/h a Portbou) i el mestral que hi havia cap a Barcelona i Tarragona (134 km/h a l'Hospitalet de l'Infant), es va generar un lleuger rebuf amb vent feble cap al sud de la Costa Brava, el qual va fer crèixer algunes nuvolades de tarda molt fotogèniques ajudades per l'aire fred romanent.

Des de Palamós ahir a la tarda es va poder observar el creixement d'un Cumulunimbus calvus al sud-oest i a sobre el mar, amb algunes cortines de precipitació molt ben definides.
Les precipitacions deixaren 17,1 mm a Castell d'Aro o 5,0 mm a Sant Feliu de Guíxols.


Tímid arc de Sant Martí vist ahir a la tarda a Romanyà de la Selva després de caure un ruixat.


Pel que fa a les temperatures màximes que hi van haver al Baix Empordà, aquestes van enfilar-se fins als 15,2ºC de la Bisbal d'Empordà com a valor més alt. Així mateix, les mínimes van ser més baixes que dies enrera, amb els 1,6ºC de Monells com a mínima més curta.

Màximes registrades ahir dilluns 20 de gener al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Bisbal d'Empordà 15,3ºC (2,7ºC)., Castell d'Aro 14,7ºC (3,5ºC)., Monells 13,7ºC (1,6ºC)., la Tallada d'Empordà 13,6ºC (2,6ºC)., Torroella de Montgrí 13,4ºC (3,3ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dilluns 20 de gener del 2014 a Palamós., temperatura màxima 13,1ºC, mínima 5,7ºC. Estat del cel cobert de bon matí 6/8 As i Sc., migdia amb 4/8 Ci, Cs, Ac, Sc i Cu., tarda amb 5/8 Ci, Ac, Sc, Cu, Cb (a l'oest). Vent en calma a primeres hores i al vespre., vent de direcció variable la resta del dia a 5/10 km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 26 km/h NO. Estat de la mar amb marejol arran de costa (mar de fons del sud) i maregassa mar endins (onatge sig. de 3 metres a les 11:00h davant el cap de Begur, amb mar de fons del N). Pressió atmosfèrica màxima 1010hPa, mínima 1001hPa. Humitat relativa màxima 92%, mínima 55%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


Sortida de sol d'ahir dilluns amb núvols baixos.