Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 3 de gener del 2014

Nova onada de calor i incendis a Austràlia

Mapa de temperatura a 850 hPa d'avui divendres. S'observa una immensa bombolla d'aire càlid de més de 30ºC a sobre d'Austràlia.


Austràlia està patint els efectes d'una altre onada de calor d'extrema intensitat. Aquest país-continent és una de les regions del planeta on l'efecte del canvi climàtic s'està notant amb major intensitat i, any rera any, salta a la palestra informativa per l'extrema calor i els incendis cada cop més devastadors.
Cal destacar que a l'estació meteorològica de l'aeroport de Tibooburra (Nova Gal·les del Sud), tot i que el registre de dades només es remonta fins a l'any 1997, han començat el 2014 amb un rècord de temperatura màxima absoluta situat en 48,4ºC., l'anterior rècord eren els 48°C registrats el 15 de gener del 2001.

Fins i tot, la màxima va ser més alta a Moomba (Austràlia del Sud), on assoliren 49,3°C, però no supera la màxima del 12 de gener de l'any passat, establerta en uns calorosos 49,6°C. La sèrie de dades s'inicia el 1995.

En altres parts d'Austràlia, els incendis forestals estan destruint grans extensions de boscos a l'illa Stradbroke (Queensland), on els bombers estan fent el que poden per controlar les flames.