Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 12 d’abril del 2014

Previsió pel cap de setmana: poques novetats

Mapa sinòptic amb precipitacions previst per dissabte a les 17:00h. S'observen precipitacions cap al Pirineu i oest de Catalunya.


Aquest dissabte a Palamós preveiem que la frase cèlebre "núvols i clarianes" sigui plenament vigent al llarg de tot el dia, amb el sol com a protagonista.
Degut a la presència d'una línia d'inestabiliat al nord i oest de Catalunya, altre cop poden crèixer algunes nuvolades de tarda cap a la banda del Pirineu gironí, amb possibilitats que caiguin ruixats i tempestes irregulars en aquell sector, amb calamarsa en alguna localitat.
A la nostre vila no preveiem que plogui, o com a molt pot escapar-se alguna gota esporàdica a primeres hores.

La temperatura màxima pot ser igual a la del dia anterior, o lleugerament més baixa a l'interior de la comarca.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord-est, a 10/14 nusos de mitjana, fins a migdia. A la tarda preveiem vent fluixet de llevant, o calma de cares al vespre. A la nit s'espera vent en calma o vent fluixet de llebeig, amb mestral a 20 nusos de mitjana cap al cap del Creus.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol o maror arran de costa i maror mar endins, fins a migdia. A la tarda es preveu que l'onatge vagi a la baixa fins a quedar mar arrissada arran de costa i maror mar endins., al davant i al nord del cap de Creus pot haver-hi forta maror durant la nit.


Mapa sinòptic previst per diumenge a la tarda. Es preveu un domini anticiclònic.


Aquest diumenge a Palamós hi haurà un dia assolellat, no obstant, podran haver-hi intervals de núvols decoratius en varis nivells.

Les temperatures mínimes, en general, poden ser una mica més baixes que la jornada anterior i les màximes experimentaran una clara remuntada.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluixet amb component variable o restarà en calma, durant la matinada de diumenge., mar endins i davant del cap de Creus pot bufar mestral a 15/20 nusos de mitjana. Al matí hi haurà una situació semblant. A la tarda bufarà vent de garbí a 8/12 nusos de mitjana, amb tramuntana a 15 nusos de mitjana al nord de l'Alt Empordà. A la nit s'espera vent en calma.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada arran de costa i forta maror mar endins durant la matinada i matí dominicals. A la tarda hi haurà marejol arran de costa, maror a poca distància i forta maror mar endins. A la nit l'onatge anirà a la baixa.