Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 19 d’abril del 2014

Previsió pel cap de setmana: s'acaba la bonança

Mapa de pressió en superfície previst per diumenge a les 20:00h. S'observa un ampli centre de baixes pressions ocupant tota la península.


Avui dissabte, a Palamós comprobarem com la bonança dels darrers dies s'estronca degut a l'arribada d'un ampli centre de baixes pressions que farà augmentar la inestabilitat, i amb ella els núvols.
Al llarg d'aquest matí tindrem nuvolositat en varis nivells troposfèrics i algunes clarianes, amb boirines, no obstant, es preveu que a primeres hores de la tarda el cel quedi cobert, però no s'espera pluja.
On si que pot ploure és cap a l'interior de Girona de cares a la tarda, sobretot en punts de muntanya, els quals propiciaran l'ascens de les masses d'aire degut a l'efecte orogràfic. Les pluges en aquests indrets seran irregulars, de poca durada i acompanyades de ruixats i algun focus tempestuós.

La temperatura màxima experimentarà una lleugera devallada a la costa, d'entre 1 i 2 graus. Cap a l'interior de la comarca el descens pot ser més acusat, arribant a baixar uns 4 graus respecte el dia abans.

El vent al nostre sector costaner tindrà un comportament erràtic. En les immediates hores pot bufar vent fluix de direcció variable, però entre mig matí i primeres hores de la tarda tindrem vent de tramuntana a 10/12 nusos de mitjana. Al llarg de la tarda la tramuntana desapareixerà i tindrem vent de component est a 2/5 nusos de mitjana. A partir del vespre i durant la nit s'espera vent de garbí a 8/10 nusos de mitjana.

A mar durant tot el dia tindrem marejol arran de costa, però mar endins s'espera forta maror. A la nit quedarà mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins.


Mapa de temperatura a 500hPa previst per aquest diumenge. S'observa un embossament d'aire fred de -20ºC a 500hPa a sobre nostre.


Aquest diumenge a Palamós s'espera una jornada marcada pels núvols i el temps insegur típic de primavera, amb alguna clariana a migdia.
No es descarta que puguin caure quatre gotes, especialment a primeres i a darreres hores del dia en forma de petits ruixats. Cap a l'interior de Girona altre cop poden caure ruixats una mica més significatius, però d'efectes irregulars

La temperatura màxima pot ser similar a la del dia abans o lleugerament més baixa. La mínima podrà pujar una mica degut als núvols.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component sud i est, a 8/10 nusos de mitjana, fins a mitja tarda. Al vespre i a la nit pot entrar vent de gregal, a 4/8 nusos de mitjana.

L'estat de la mar es preveu amb maror generalitzada tot el dia, amb mar de fons de llevant o xaloc.

El dilluns de Pasqua Florida seguirem sota el domini de les baixes pressions i de l'embossament d'aire fred, el qual es pot reforçar un xic més i donar-nos una jornada molt inestable i dominada pels núvols, amb possibilitats que es pugui escapar algun ruixat en qualsevol moment del dia, amb ambient fresc.

Pel que fa al vent, es preveu que a primeres hores del dia hi pugui haver vent fluixet de direcció variable. A partir de migdia entrarà vent de garbí a 15 nusos de mitjana.